Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ: Το νέο πρόγραμμα στήριξης των ανασφάλιστων Γενναίων Παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ

«Κάνε την Αγάπη Πράξη» για την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, στελεχωμένη με υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό εφαρμόζει μια ολιστική προσέγγιση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές διαταραχές παρακολουθώντας συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις.


Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου είναι το μοναδικό κέντρο αποκατάστασης στη Δυτική Ελλάδα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Ν.Π.Ι.Δ.), το οποίο από το έτος 1999 καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες θεραπείας και αποκατάστασης. 


Διαθέτει τμήματα: 

  • Φυσικοθεραπείας 

  • Sensory Integration (S.I.)

  • Εργοθεραπείας

  • Λογοθεραπείας 

  • Τμήματα Πρώιμης Θεραπευτικής και Εκπαιδευτικής Παρέμβασης για βρέφη και παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 6 ετών

  • Ειδικής Αγωγής

  • Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και συμβουλευτικής γονέων

  • Κοινωνική Υπηρεσία 


Διαθέτει επίσης Ιατρική ομάδα που απαρτίζεται από Φυσίατρο, Παιδοψυχίατρο, Παιδονευρολόγο, Παιδοορθοπεδικό, Οφθαλμίατρο, ΩΡΛ, Οδοντίατρο, Παιδοκαρδιολόγο, Δερματολόγο, Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο.


Είναι σε αναμονή η δημιουργία τμημάτων θεραπευτικής κολύμβησης, μουσικοθεραπείας και υποστηρικτικής τεχνολογίας.


Στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου εξυπηρετούνται περιπτώσεις όπως: προωρότητα, μυϊκή δυστροφία, διάφορα σύνδρομα, καθυστέρηση στη νοητική ανάπτυξη, υποτονία, υπερτονία, εγκεφαλική παράλυση, διαταραχές βάδισης και κίνησης, ψυχολογικές διαταραχές για παιδιά και γονείς, μαθησιακές δυσκολίες, νευρολογικά προβλήματα, διαταραχές λόγου-μάσησης-κατάποσης κ.α.


Φροντίζει παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών των παιδιών, που παρακολουθούν τα προγράμματά της κτίζοντας μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, σεβασμού, συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

 

Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου οργανώνονται σε προγράμματα ολιστικής προσέγγισης, ανάλογα με τις αναπτυξιακές ανάγκες και δυνατότητες του κάθε παιδιού και διακρίνονται σε ατομικά, ομαδικά και διεπιστημονικά. Στα τακτικά διεπιστημονικά συμβούλια αξιολογείται η πορεία του κάθε παιδιού, τίθενται οι νέοι στόχοι και διαμορφώνονται τα ατομικά προγράμματα.


Στόχος όλων των προγραμμάτων και παρεμβάσεων της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου είναι η ενίσχυση της κινητικής, αισθητηριακής, λεκτικής, κοινωνικής, συναισθηματικής και μαθησιακής εξέλιξης των παιδιών.


Στηρίξτε μας

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου βρίσκεται σε συνεχή και ακούραστη αναζήτηση χορηγών για να στηρίζει την ολιστική παρέμβαση σε παιδιά βρεφικής, νηπιακής, προσχολικής ηλικίας μέσω εξατομικευμένων θεραπευτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


Όλοι μπορούν να δείξουν την αγάπη τους σ’ ένα παιδί με αναπηρία, να το βοηθήσουν να κάνει ένα ακόμα βήμα ζωής με τους παρακάτω τρόπους: 

  • Δωρεά υποστήριξης 

  • Εταιρικές χορηγίες

  • Δωρεές για την ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

  • Δωρεές εις μνήμη

  • Φίλος-μέλος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου (ετήσια συνδρομή 20 €)

  • Δωρεά χαράς (σε γάμους, βαφτίσεις, εγκαίνια, γιορτές)

  • Στηρίζοντας το πρόγραμμα της Οικονομικής Υιοθεσίας 


-ΓΙΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣ


-ΦΟΡΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ:https://elepap.gr/stirixe-mas/idiotis/ikonomiki-yiothesia/

 

Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται.

Βοηθήστε τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ να κάνουν «Βήματα Ζωής» με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα.  



Αποστολή της ΕΛΕΠΑΠ είναι να παρέχει σε κάθε παιδί πρόσβαση στα θεραπευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα, ανεξάρτητα από το οικονομικό, κοινωνικό ή θρησκευτικό του υπόβαθρο.  


Στην Ελλάδα λειτουργούν 6 παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Χανιά και Αγρίνιο. Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου εξυπηρετεί τους Νομούς Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ιόνια Νησιά, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο. 


Η ΕΛΕΠΑΠ έχει ανάγκη τώρα, περισσότερο από ποτέ, τη στήριξη και την αγάπη των πιστών φίλων, των ευεργετών, των χορηγών και δωρητών της, προκειμένου να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες.   

 

Με το σύνθημα «Κάνε την Αγάπη Πράξη» η ΕΛΕΠΑΠ απευθύνει έκκληση στήριξης.

 

Καταθέστε το ποσό που επιθυμείτε σε έναν από τους λογαριασμούς της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου:


ALPHA: GR72 0140 2200 2200 0210 1293 784 ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR81 0171 2640 0062 6401 0429 446 ΕΘΝΙΚΗ: GR05 0110 3030 0000 3034 8032 803 EUROBANK: GR6102602650000010100082239


Επικοινωνία

Δ/νση: Περιφερειακός δρόμος Αγ. Χριστοφόρου, περιοχή Γκένοβα
Τηλ.: 26410-55035, 26410-26400,  Fax: 26410-55039
Email Δ/νσης: admin_agr@elepap.gr
Email Γραμματείας: info_agr@elepap.gr
Web: www.elepap.gr


   Για την Τ.Δ.Ε.


   Η Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας  

    Λαμπρινή Κολοβού                                        Θεοδώρα Τρομπούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom