Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε εικονικές κλοπές αυτοκινήτων - 6 συλλήψεις


Εξι μέλη συμμορίας, τέσσερις Ελληνες και δύο αλλοδαποί, που κατηγορούνται για απάτες κατ' εξακολούθηση και άλλα αδικήματα σχετιζόμενα με πολυτελή αυτοκίνητα, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έπειτα από ειδική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν σήμερα (4-4-2021), σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, έξι (6) άτομα (τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί), κατηγορούμενοι για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων. Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω τυγχάνει και έτερος ημεδαπός.

Ειδικότερα, τον παρελθόντα Φεβρουάριο προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ημεδαπός και κατήγγειλε ότι του αφαίρεσαν, από το χώρο στάθμευσης του Αερολιμένα, πολυτελές αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που είχε σταθμεύσει προκειμένου να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό.

Το ανωτέρω όχημα, από το οποίο όμως είχαν αφαιρέσει τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, βρέθηκε την επομένη της καταγγελίας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της ανωτέρω καταγγελίας και μετά από την ανάλυση των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας με εμπλεκόμενη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο καταγγέλλων κατ εντολή συλληφθέντα ημεδαπού, εμπλεκόμενου με την εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο κατόπιν παρέλαβε μέλος της σπείρας, το οδήγησε σε αποθήκη, όπου άλλα μέλη της σπείρας ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή του.

Μετά την αποσυναρμολόγηση, άλλα μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και άλλα μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, προκειμένου μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο κάτοχός του, αποζημίωση από την Ασφαλιστική Εταιρεία.

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • -122- οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή
  • -4- δίκυκλα
  • τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων
  • ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας
  • κυνηγετική καραμπίνα
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων

Για όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom