Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΤΩΡΑ LIVE: Συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπούκαραν στο υπουργείο Εργασίας


Περίπου 30 άτομα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκο Τράκα, βρήκαν ανοικτά τα ρολά του υπουργείου και εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στην στοά και μετά από την κεντρική είσοδο του υπουργείου Εργασίας λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας και έφτασαν στο γραφείο της υπουργού Ε. Αχτσιόγλου. Εκεί συναντήσαν τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη. Ακολούθησε διάλογος σε έντονο ύφος με τους συνδικαλιστές να του ζητούν να διώξει τα ΜΑΤ. «Μαζί, ήμασταν στον δρόμο πριν γίνεις κυβέρνηση και φώναζες μαζί μας», του είπαν.



Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρονται για τα εργατικά δυστυχήματα και τις απώλειες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σήμερα είναι κλειστά τα αμαξοστάσια των δήμων, μετά από απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά δυστυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι δεν γίνονται αποκομιδές σκουπιδιών.

Mε τους συνδικαλιστές μίλησε για λίγο ο κύριος Νεφελούδης,οι οποίοι του ανέφεραν τα απανωτά δυστυχήματα στο χώρο της καθαριότητας και του ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην θρηνήσουν κι άλλους νεκρούς.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους αιρετούς «που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών».

Για τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων στους δήμους, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια και κακοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ρεπορτάζ: Ε. Μιλή
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom