Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I - Μάρτυρας μίλησε για μίζες σε υπουργό


Την ώρα που η υπόθεση για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 βρίσκεται στην επικαιρότητα, η σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις πολυετείς έρευνες της Δικαιοσύνης, διαβιβάζεται
τις επόμενες ημέρες στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληρoφορίες, ο εφέτης ειδικός ανακριτής, Δημήτρης Ορφανίδης, που χειρίζεται τη δικογραφία που αφορά στην ανάθεση του C4I στην αμερικανική εταιρεία SAIC, την διαβιβάζει στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικού προσώπου, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ανακριτής, στο πλαίσιο της έρευνάς του, «έπεσε» σε ποινικές ευθύνες συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου, έπειτα από κατάθεση που έλαβε από συγκεκριμένο μάρτυρα.

Ο εν λόγω μάρτυρας φέρεται να προσήλθε αυτοβούλως στον κ. Ορφανίδη πριν από περίπου ένα μήνα και να κατέθεσε στοιχεία για δωροδοκίες και διακίνηση μαύρου χρήματος. Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να έβαλε στο «κάδρο» πολιτικό, μέλος, τότε, του ΚΥΣΕΑ, αποδίδοντας του δωροδοκία.

Υπενθυμίζεται πως το σκέλος εκείνο της υπόθεσης που αφορά στην παραλαβή του συστήματος βρίσκεται στο στάδιο της εκδίκασης από τον περασμένο Οκτώβριο.Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας δικάζονται 18 πρόσωπα -ανάμεσά τους και ο πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος, καθώς και άλλα στελέχη της μητρικής, αλλά και της θυγατρικής εταιρείας.

Οι ανωτέρω παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας (1732/2017) με την κατηγορία ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom