Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Πωλείται το στρατηγείο των Ιεχωβάδων


Ακίνητο 11 στρεμμάτων ακριβώς πάνω στο «δαχτυλίδι», στη συμβολή με την Αττική Οδό - Κρυφός ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι επίδοξοι αγοραστές μπαίνουν με κωδικούς στο ειδικό site προκειμένου να καταθέσουν προσφορά μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος πλειοδότης.

Πωλητήριο στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη λεωφόρο Κηφισίας έβαλε η “εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά”, με στόχο να αξιοποιηθεί το ακίνητο από επενδυτές και να γίνει ακόμη και εμπορικό κέντρο... 


Μια έκταση – φιλέτο σχεδόν 11 στρεμμάτων με κτίρια που ξεπερνούν τα 4.000 τετραγωνικά μέτρα αξίας πάνω από 16 εκατομμυρίων ευρώ έχουν βγει στο σφυρί μέσω μεγάλου μεσιτικού – επενδυτικού γραφείου με τις πληροφορίες να λένε πως υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές. 

Άλλωστε το σημείο που βρίσκονται οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, στην λεωφόρο Κηφισίας στη συμβολή με την Αττική οδό, στο λεγόμενο “δακτυλίδι”, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επενδυτές. Μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη κρυφός διαγωνισμός όπου ο ενδιαφερόμενος μπαίνει μέσα σε ειδικό σαιτ με τη χρήση κωδικών και κάνει την προσφορά του έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος πλειοδότης. Αρχική τιμή πώλησης; 15.9 εκατομμύρια ευρώ!

Επισήμως η “εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά” υποστηρίζει πως το πωλητήριο μπήκε γιατί οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δεν κάλυπταν τις τρέχουσες ανάγκες. Όμως παράλληλα διευκρινίζουν πως λειτουργούν βάσει εθελοντικών συνεισφορών πιστών και φίλων όποτε φροντίζουν πάντα να κάνουν προσεκτική χρήση των πόρων αυτών. Έτσι εδώ και λίγους μήνες μεταφέρθηκαν σε νέους χώρους στην περιοχή της Δραπετσώνας και ανέθεσαν σε μεγάλο γραφείο να πουλήσει και να αξιοποιήσει τους συγκεκριμένους χώρους. 

Μέχρι στιγμής, παρά το έντονο ενδιαφέρον, δεν βρέθηκε ο αγοραστής που θα δώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν διαμερίσματα, γραφεία, χώρους εστιάσεις, ακόμη και αίθουσες συνεδριάσεων.

Οι χώροι 

Το 1979, την εποχή που η Αθήνα συνέχιζε να απλώνεται στο λεκανοπέδιο, οι “Μάρτυρες του Ιεχωβά” αποφάσισαν να στήσουν το στρατηγείο τους σε ένα σημείο που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια αποτέλεσε μια χρυσή επένδυση καθώς η συγκεκριμένη ζώνη μετά και την ανέγερση των τριών malls απέκτησε μεγάλη εμπορική αξία. Σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης μπορεί οι τιμές να έχουν πέσει, όμως εξακολουθούν να είναι υψηλές ενώ εξακολουθεί να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον επενδυτών του εξωτερικού. 

iexwvades07
30 άνετα διαμερίσματα, τραπεζαρία που φιλοξενεί 100 άτομα, γραφεία και κοινόχρηστες αίθουσες μελέτης με βιβλιοθήκη, στούντιο ηχογραφήσεων, κομμωτήριο και χώρος για πλυντήρια-στεγνωτήρια είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που διαφημίζει το site της μεσιτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την πώληση-επένδυση
iexwvades04
Συνολικά, το οικόπεδο έχει έκταση 10.453 τ.μ ενώ τα κτήρια 4.170 τ.μ συνθέτοντας ένα συγκρότημα που όπως λένε οι ίδιοι παρέχει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών σε ο,τι αφορά στο project αξιοποίησης του. Από εμπορικό κέντρο, μέχρι συγκροτήματα κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων. Όπως αναφέρεται στο site του μεσιτικού γραφείου που έχει αναλάβει την πώληση “στη βορειοδυτική πτέρυγα του κτιριακού συγκροτήματος βρίσκονται τα διαμερίσματα. Καταλαμβάνουν τρεις ορόφους, στο σύνολο τους 30 διαμερίσματα και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι 60 ενοίκους. Κάθε ένα από τα διαμερίσματα, είναι αυτόνομο και διαθέτει το δικό του καθιστικό, τη δική του κρεβατοκάμαρα, κουζίνα και φυσικά το δικό του μπάνιο με wc και βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως ντουλάπες κ.λ.π”. 

Όμως, σύμφωνα πάντα με τα όσα γράφονται στο site της εταιρείας που έχει αναλάβει την πώληση – επένδυση, υπάρχουν και χώροι εργασίας. Ειδικότερα “στην ανατολική πτέρυγα του κτιριακού συγκροτήματος, βρίσκονται οι χώροι γραφείων, 44 γραφεία στο σύνολο τους. Κάθε γραφείο, μπορεί να απομονωθεί διασφαλίζοντας ησυχία και κατάλληλες συνθήκες για εργασία. Ωστόσο, όλα τα γραφεία μοιράζονται έναν κοινόχρηστο χώρο, ο οποίος επί του παρόντος αξιοποιείται ως βιβλιοθήκη”. 

Ο χώρος που για τέσσερις δεκαετίες χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των “Μαρτύρων του Ιεχωβά” διαθέτει και άλλους χώρους που όμως ελάχιστοι γνώριζαν καθώς στο στρατηγείο της Κηφισίας η πρόσβαση δεν επιτρεπόταν σε πολύ κόσμο ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Ψηλοί τοίχοι και κάμερες ασφαλείας “θωράκιζαν” την ιδιωτικότητα της εκκλησίας. 

Όπως αναφέρεται στις πληροφορίες για την πώληση των εγκαταστάσεων: “Στο επίπεδο 1 βρίσκεται ο χώρος εστίασης χωρητικότητας 100 ατόμων και η κουζίνα. Στο ίδιο επίπεδο, βρίσκονται και χώροι όπως στούντιο ηχογραφήσεων, κομμωτήριο, meeting room και βοηθητικοί χώροι για τα πλυντήρια, τα στεγνωτήρια αλλά και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το λεβητοστάσιο”. 

iexwvades05
iexwvades06
Ψάχνουν επενδυτές 

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές η απόφαση να μπει πωλητήριο στις κεντρικές εγκαταστάσεις των “Μαρτύρων του Ιεχωβά”, έχει να κάνει και με την οικονομική κρίση όπως επίσης και με το τεράστιο κόστος συντήρησης. Άλλωστε όπως λένε οι ίδιοι πάντα πρέπει να εξοικονομούν πόρους για να υπάρχει η δυνατότητα να συντηρούν τους χώρους, διευκρινίζοντας πως στόχος είναι να διατηρούν το υψηλό επίπεδο. 

Με τον τρόπο που παρουσιάζουν τον χώρο στο site “δείχνουν” και τους επενδυτές που αναζητούν για την εξαγορά των εγκαταστάσεων. Όπως αναφέρουν: “Είμαι ένας μοναδικός χώρος μεικτής χρήσης που συνδυάζει τους χώρους εργασίας, χώρους γραφείων ή παραγωγής, με τους χώρους αναψυχής σε ένα διασυνδεδεμένο κτίριο. Χώροι διαμονής και εργασίας συνυπάρχουν αρμονικά και ισορροπημένα”. Επισημαίνουν δε ότι: “υπάρχει εύκολη και άμεση πρόσβαση προς το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος χάρη στην Αττική Οδό (24χιλιόμετρα σε 15 λεπτά)”. 


Η είδηση της πώλησης έριξε φως για πρώτη φορά στα άδυτα του κτιριακού συγκροτήματος με τους ψηλούς τοίχους που λειτούργησε επί 40 χρόνια ως έδρα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας να κρατούν το στρατηγείο της Κηφισίας μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα

Όμως μόνο εύκολο δεν είναι να πουληθεί ένα συγκρότημα εκτάσεως μεγαλύτερης των 4.000 τ.μ σε οικόπεδο σχεδόν 11 στρεμμάτων που η τιμή του εκτινάσσεται ακόμη και στα 16 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια κανένας δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό, καθώς ο τρόπος που τρέχει η διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη μυστικοπάθεια. Ακόμα για μια απλή ενημέρωση ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επαφή με το μεσιτικό και στη συνέχεια χορηγούνται ειδικοί κωδικοί έτσι ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση στα data που αφορούν στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
https://www.protothema.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Ο χώρος που για τέσσερις δεκαετίες χρησιμοποιειτο ως έδρα των “μαρτύρων του Ιεχωβά” διαθέτει και
άλλους χώρους που όμως ελαχιστοι γνώριζαν διότι στο στρατηγείο της Κηφισίας η πρόσβαση δ ε ν
επιτρεπόταν σε πολύ κόσμο ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια . Ψηλοί τοίχοι και κάμερες ασφαλείας “θωράκιζαν” την ιδιωτικότητα της εκκλησίας.

Punisher είπε...

Ο πρώην μάρτυς του Ιεχωβά Γεώργιος Χριστουλιας έδωσε - προ ετών - μια πολύκροτη συνέντευξη στην ανταποκρίτρια του Εθνους - την εποχή εκείνη , και του Ελεύθερου Τύπου μετέπειτα - Ν. Εξάρχου στην οποία είπε ότι στις υπόγειες εγκαταστάσεις του κτιρίου η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά τοποθέτησε μηχανισμό π α γ ι δ ε υ σ η ς και υ π ο κ λ ο π η ς
τηλεφωνικων συνδιαλεξεων των νεοεισερχόμενων στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , δραστηριότητα α π ο λ υ τ ω ς π α ρ α ν ο μ η από την ελληνική νομοθεσία , δραστηριότητα η οποία α π ο δ ε ι κ ν υ ε ι ότι η οργάνωση είναι κ ρ α τ ο ς ε ν κ ρ α τ ε ι στη χώρα μας .

Read more: Go to TOP and Bottom