Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Προφήτης αποφάσεων η Αχτσιόγλου: "Οι συντάξεις δεν θα κοπούν - Δεν θα ευδοκιμήσει η απόφαση για τα αναδρομικά" (ηχητικό)

"Γίνεται επιχείρηση παραπληροφόρησης από ΜΜΕ,χτίζονται δικηγορικές καριέρες..."

Οι εταίροι έχουν αποδεχθεί ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό, είπε η υπουργός Εργασίας, ενώ για τα αναδρομικά
συμπλήρωσε ότι: "Δεν θα ευδοκιμήσει η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου και ότι θέλει θράσος για να μας κουνούν το δάχτυλο οι προηγούμενες κυβερνήσεις".

Οι συντάξεις δεν θα κοπούν, όλα τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα εφαρμοστούν, διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ρ/σ  News 24/7 στους 88,6fm και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και εξήγησε: "Διαμορφώνονται οι συναινέσεις που χρειαζόμαστε. Οι εταίροι μας έχουν αποδεχθεί ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό, ότι επιτυγχάνουμε τους στόχους μας για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό που συζητάμε αφορά το δημοσιονομικό χώρο και την αξιοποίησή του.

Υπάρχει σύγκλιση για την εφαρμογή όλων των θετικών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Υπάρχουν μικρές αποκκλίσεις οι οποίες είναι επιλύσιμες. Τις επόμενες μέρες θα αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν αυτά τα μέτρα. Εχει σημασία να αισθανθούν οι πολίτες ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι μια τυπική ημερομηνία, αλλά μια νέα πραγματικότητα".

Σε σχέση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων τόνισε τα εξής:

"Γίνεται επιχείρηση παραπληροφόρησης από ΜΜΕ, χτίζονται δικηγορικές καριέρες. Το 2012 με νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση περικόπηκαν οι συντάξεις. Το 2015 το ΣτΕ έκρινε ότι αυτές οι περικοπές ήταν αντισυνταγματικές αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Η κυβέρνηση το 2016 προχώρησε σε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διαμόρφωσε ένα καθαρό πεδίο που εναρμονίζεται με τις συνταγματικές αρχές.

Πριν από λίγους μήνες υπήρξε απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου ότι θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά, αυτό αντιβαίνει στην απόφαση του ΣτΕ, έχει ασκηθεί έφεση από την πλευρά του Δημοσίου. Δεν εκτιμώ ότι θα ευδοκιμήσει στους επόμενους βαθμούς αυτή η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν περίπου δέκα περικοπές στις συντάξεις και παρέδωσαν το ασφαλιστικό με έλλειμμα. Είναι ένα αρνητικό θαύμα και θέλει θράσος για να μας κουνούν το δάχτυλο ενώ καταφέραμε να φτιάξουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Οι περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές ήταν 4,5 δισ το έτος".

Ακούστε την προφητική συνέντευξη της κυρίας Αχτσιόγλου:


Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η κυρία ή θα ισχύσει το ρητό που λέει:"πας μετά Χριστόν προφήτης γάιδαρος εστί!"

Ασφαλιστικές εισφορές
"Εντός της εβδομάδας -συνέχισε- καταθέτουμε το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοπασχολούμενους και αγρότες. Η ρύθμιση θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2019. Η εισφορά θα μειωθεί από 20% στο 13,3% για ελεύθερους επααγγελματίες, το ποσοστό θα είναι χαμηλότερο για τους αγρότες. Οι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, θα πληρώνουν 63 ευρώ το μήνα για την επικούρηση και το εφάπαξ από 1/1/2017".

Τέλος συμπλήρωσε ότι σε δύο μήνες από τώρα θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και θα καταργηθεί ο υποκατώτατος για τους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom