Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Μυστήριο με εκκωφαντικό κρότο σαν έκρηξη που τράνταξε την Πάρο και ολόκληρο το κεντρικό Αιγαίο


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Πάρου, της Νάξου, αλλά και των γύρω νησιών, ο εκκωφαντικός κρότος σαν έκρηξη που ακούστηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και είχε σαν αποτέλεσμα
να τρανταχτεί το έδαφος και να σειστούν τα σπίτια του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία του φαινομένου το οποίο δεν γνωρίζουμε εάν ήταν φυσικό ή αν προκλήθηκε με τεχνητά μέσα.

Η μεγάλη ένταση ωστόσο, η διάρκεια του κρότου και η μεγάλη έκταση στην οποία παρατηρήθηκε, προκαλούν εύλογες ανησυχίες στους κατοίκους των Κυκλάδων οι οποίοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το αιφνίδιο φαινόμενο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο επίσης και για αναστάτωση των ζώων τα οποία αιφνιδιάστηκαν από τον ξαφνικό κρότο και το σείσιμο της γης.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μας, το φαινόμενο δεν σχετίζεται με κάποια καταγεγραμμένη σεισμική δόνηση. Επομένως άγνωστη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η ταυτότητά του και η αιτία που το προκάλεσε. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με προσεχείς αναρτήσεις μας.
https://www.parianostypos.gr/

Τι συνέβη τελικά με τους δυνατούς κρότους που ακούστηκαν στα νησιά μας

Συνεχίζεται το μυστήριο σχετικά με τους δυνατούς κρότους που ακούστηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 15/11/2018,κυρίως στη Νάξο, αλλά και στην Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Ίο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις -και οι σοβαρότερες- είναι αυτές που υποστηρίζουν ότι ο κρότος προκλήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη που έσπασαν το φράγμα του ήχου. Όμως, αυτό το σενάριο δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά ούτε από το επιτελείο της πολεμικής αεροπορίας.

Ακόμα, υπάρχουν δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος ότι το γενικό επιτελείο αεροπορίας ισχυρίζεται ότι εκείνη την ώρα δεν πραγματοποιήθηκε καμία πτήση ελληνικού ή άλλου μαχητικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο του κεντρικού Αιγαίου, αλλά και σε ολόκληρο το FIR Αθηνών.

Σενάριο βέβαια το οποίο δεν έχει βγει στον «αέρα» από επίσημη πηγή, αλλά μόνο από δημοσιογραφικά γραφεία των Αθηνών. Το τι αξιοπιστία έχουν αυτά τα σενάρια κανείς δεν γνωρίζει, όπως κανείς δεν είναι και σε θέση να υποστηρίξει ότι το γενικό επιτελείο αεροπορίας έχει κάποιο λόγο για να «ενημερώσει» περί των κινήσεων των πολεμικών αεροσκαφών… Άλλωστε συμβάντα με δυνατούς κρότους στα νησιά που προέρχονται από αεροσκάφη που έχουν σπάσει το φράγμα του ήχου είναι συχνά.

Τέλος, ο δυνατός θόρυβος έχει αποκλειστεί να προέρχεται από κάποιο φυσικό φαινόμενο, π.χ. σεισμός ή κάτι άλλο, αφού δεν έχει αναφερθεί πουθενά κάποια γεωλογική ανωμαλία.
http://fileleutheros.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom