Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Γενικό «μπλακ άουτ» στη Ρόδο: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα όλο το νησί


Χωρίς ρεύμα έχει μείνει η Ρόδος, με αποτέλεσμα να επικρατεί γενικευμένη αναστάτωση στο νησί, τη στιγμή που τα αρμόδια συνεργεία βρίσκονται επί ποδός.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική εφημερίδα Ροδιακή, πρόκειται για γενικό «μπλακ άουτ», το οποίο προκλήθηκε από τεχνική βλάβη το πρωί της Παρασκευής από τις 10:15.

Αρχικά, εκτός λειτουργίας βγήκε μια από τις έξι μονάδες του εργοστασίου του ΑΗΣ Σορωνής, η οποία στη συνέχεια παρέσυρε ολόκληρο το εργοστάσιο, προκαλώντας έτσι και αντίστοιχο «μπλακ άουτ» στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στη Νότια Ρόδο.

Το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα και επικρατεί αναστάτωση με τους κατοίκους να προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει και πότε θα επιστρέψει η ηλεκτροδότηση.

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και τα φανάρια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και τα αναμενόμενα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Οι πρώτες εκτιμήσει των τεχνικών κάνουν λόγο οτι η βλάβη οφείλεται στα χαμηλά φορτία χαμηλού ρεύματος που υπάρχουν αυτή την εποχή στο νησί μας, σε συνδιασμό με μια «αστοχία» του συστήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αρχίσει σταδιακά η ηλεκτροδότηση του νησιού μέσα στις επόμενες ώρες.

 Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom