Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Εισαγγελικό «όχι» στον Σάββα Ξηρό (βίντεο & ηχητικό)


Όχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού λέει ο εισαγγελέας Εφετών, επικαλούμενος νομικούς αλλά και πραγματικούς λόγους.Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, ο καταδικασθείς σε ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση
17Ν, «θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος, αν βγει από τη φυλακή».

Ο Σάββας Ξηρός, που έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες, ζήτησε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, καθώς σύμφωνα με πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, έχει 95% αναπηρία.

Ο Ξηρός έχει εκτίσει 16 χρόνια από την ποινή του. Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης τον Οκτώβριο, επικαλούμενος διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για απολύσεις υπό όρους από την φυλακή, καταδίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως γράφει σήμερα η Real News, ο κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, θεωρεί πως, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει μετανοήσει και αυτό φαίνεται «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν» και «επ’ αυτού αν αφεθεί ελεύθερος θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος».

Για τον εισαγγελέα το ερώτημα παραμένει αν ο Ξηρός έπαυσε να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, ενώ για το 95% της αναπηρίας του λόγω της τυφλότητάς του αναφέρει ότι η απουσία όρασης ως αίσθηση αποδυναμώνει εν μέρει τον άνθρωπο.

Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, πέραν της όρασης, δεν γίνεται λόγος για τις υπόλοιπες τρεις, όπως την ακοή, τη γεύση και την όσφρηση, ενώ για την αφή επίσης δεν συνάγεται ειδικότερο, πέραν της μερικής αναπηρίας στο ένα από τα δύο άκρα.

Από εδώ και πέρα η τύχη του Σάββα Ξηρού ως προς την αποφυλάκισή του θα κριθεί από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά,αφού ο Εισαγγελέας απλά εισηγείται χωρίς να αποφασίζει....

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στη σημερινή Real News

Δείτε απόσπασμα από το δελτίο του OPEN


Ακούστε παρακάτω την τελευταία συνέντευξη (ένα μήνα πριν) του Σάββα Ξηρού,όπου αρκετά προκλητικά παραδίδει... μαθήματα νομικού πολιτισμού σε όσους διαφωνούν με την αποφυλάκισή του!

Α' Μέρος


Β' Μέρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom