Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Τα πήρε στο κρανίο ο Γ. Ραγκούσης με το έκτακτο ανακοινωθέν του «Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος»


Εξοργίστηκε σφόδρα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ,Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος απ' ότι φαίνεται ψάχνει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται, με το έκτακτο ανακοινωθέν  του «Ιερού Συνδέσμου
Κληρικών Ελλάδος» μετά τη δημοσίευση της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου που τους παύει μεν από Δημοσίους υπαλλήλους,θα τους καταβάλει όμως κάθε μήνα το μισθό τους....

Με ανάρτησή του στο facebook,ο πρώην υπουργός ζητά «να μην ισχύσει η δέσμευση ότι θα προσφέρει το κράτος ετήσια επιχορήγηση για τις αμοιβές των κληρικών», εάν «επικρατήσουν τέτοιες ακραίες απόψεις στους κόλπους της εκκλησίας»...

Διαβάστε πρώτα την ανακοίνωση των κληρικών και στη συνέχεια την οργισμένη και περιέργως εκδικητική ανάρτηση του Παριανού πρώην ΠΑΣΟΚτζή που πλέον καλοβλέπει το ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ …………!!!!!!!!

Καλούμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία.

Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία.

Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας. Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.

Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.

Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.

Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας .

Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θα μας βρουν μπροστά τους.

Η ανάρτηση του ΓΙάννη Ραγκούση

Διαβάστε επίσης:
Πρόεδρος Κληρικών Ελλάδος: Θα πολεμήσουμε να μην περάσει η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: