Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Φιάσκο της ΕΛΑΣ: Μαζεύουν άρον άρον ημερολόγια που αναφέρουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και το Ψευδοκράτος ως «Βόρεια Κύπρο»

Αποδίδουν τη γκάφα στην ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε την εκτύπωση

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά την αποκάλυψη ότι τα ημερολόγια του 2019 αναφέρουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και το ψευδοκράτος ως «Βόρεια Κύπρο». 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση κι έκανε γνωστό ότι διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών,ενώ αποσύρονται τα ημερολόγια.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνεται ότι όντως διαπιστώθηκε πως  "στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών"!

Όπως ήταν φυσικό, πολλοί αστυνομικοί δήλωναν πως δεν θα προμηθεύονταν ατζέντες που θα ανέγραφαν τα Σκόπια ως κράτος με το όνομα Μακεδονία.

Επιπλέον, υποδείκνυαν την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως υπεύθυνη για το φιάσκο, ενώ διερωτώνται για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας από επίσημο δημόσιο Οργανισμό και ειδικά από το Σώμα Ασφαλείας.

Πάντως, το Αρχηγείο έσπευσε απόψε να ανακαλέσει άμεσα όσα από τα ημερολόγια έχουν διατεθεί σε αστυνομικές Υπηρεσίες, πράττοντας έστω και … κατόπιν εορτής, τα αυτονόητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

Ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αυτοι δεν εκαναν ποτε τιποτε σωστο πως θα εκαναν και ενα ημερολολιο σωστο
Η μεγαλη πλειοψηφια της ΕΛΑΣ ειναι για τα μπαζα

Read more: Go to TOP and Bottom