Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Εβρος: Ακόμα ένα τροχαίο με 42 μετανάστες μετά από καταδίωξη!

«Πολεμικό σκηνικό» στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Ακόμη ένα τροχαίο με θύματα μετανάστες και μάλιστα πολλούς, σημειώθηκε το βράδυ στον Έβρο, λίγες μόλις μέρες μετά από παρόμοιο περιστατικό.

Το βράδυ της Τρίτης 13 Νοεμβρίου περί τις 10:00, διακινητής που δήλωσε στους
Αστυνομικούς Παλαιστίνιος οδηγούσε φορτηγάκι με ρουμανικές πινακίδες εντός του οποίου επέβαιναν 42 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσα τους γυναίκες και μικρά παιδιά.

Την πορεία του διακινητή αντελήφθησαν οι αστυνομικοί και μετά από καταδίωξη το φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο ύψος του Θουρίου ανάμεσα σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των μεταναστών.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τους αστυνομικούς στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό «πιάστηκαν» απροετοίμαστοι για την νοσηλεία τους, δεδομένης της υποστελέχωσης της μονάδας υγείας.

Ζητήθηκε μάλιστα βοήθεια και από το στρατιωτικό νοσοκομείο, το οποίο συνέδραμε με μέσα αλλά και προσωπικό.

Από τους 42 μετανάστες οι 18 νοσηλεύθηκαν τη νύχτα, ενώ εξ αυτών οι 11 αναμένεται να πάρουν εξιτήριο σήμερα (14/11) το πρωί, ενώ οι υπόλοιποι 7 θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο, επικράτησε μια «πολεμική κατάσταση», σχεδόν για 3 ώρες, ενώ τα κρεβάτια του Νοσοκομείου «γέμισαν» με μετανάστες.

Οι ίδιοι οι γιατροί δηλώνουν πως εάν εκείνη την ώρα σημειωνόταν κι άλλο σοβαρό περιστατικό θα έπρεπε να «διαλέξουν», σε ποιους ανθρώπους να προσφέρουν περίθαλψη.

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο, τον επόμενο μήνα πρόκειται να αποχωρήσουν 3 γιατροί, ενός 1 νευρολόγος έχει ήδη αποχωρήσει, με αποτέλεσμα το ήδη υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μην μπορεί να συμμετέχει ούτε στην προκηρυχθήσα σημερινή απεργία.

Μαρίνα Κριτού
http://www.e-evros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom