Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Δύσκολα ο ΠΑΟΚ 2 - 1 τον Παναιτωλικό (φωτο)


Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε το απόγευμα στην Τούμπα τον Παναιτωλικό στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Super League,όπου ύστερα από ένα ματς που είχε δύο όψεις τον νίκησε δύσκολα με 2 - 1.

Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ σφυροκοπούσε ανηλεώς και παντοιοτρόπως τον Παναιτωλικό που αδυνατούσε να βγει από τα καρέ του και περιορίζονταν σ' έναν παθητικό ρόλο αντιμετώπισης των επιθέσεων των γηπεδούχων,κέρδος των οποίων ήταν μόνο τα αλλεπάλληλα κόρνερ.

Ηταν ένα μονότονο παιχνίδι στο μισό γήπεδο με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει διαρκώς το κεφάλι του Πρίγιοβιτς ή του Λημνιού και τον Παναιτωλικό να αμύνεται με νύχια και με δόντια για να μη δεχτεί γκολ.

Στο 27' ο Παναιτωλικός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά,χωρίς βέβαια να φτάσει σε τελική προσπάθεια!

Τα λεπτά κυλούσαν στο ίδιο μοτίβο παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ να έχει καθολική υπεροχή (73 - 27 η κατοχή μπάλας),να κερδίζει 9 ανεκμετάλλευτα κόρνερ κι ένα δοκάρι... και από την άλλη είχαμε τον αμυνόμενο Παναιτωλικό να κρατάει με τη βοήθεια της τύχης και του Κυριακίδη το 0 - 0 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό να ισορροπεί κάπως το παιχνίδι και να κάνει πλέον και κάποιες επιθέσεις,οι οποίες δημιουργούσαν εκνευρισμό στους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι σε κάθε επαφή ποδοσφαιριστών ζητούσαν φάουλ,ώσπου άρχισε ο χορός των γκολ.

Η είσοδος του Αγγλου Ακπόμ στο 56' έδωσε νέα πνοή στην επίθεση του ΠΑΟΚ.

Στο 49' ένα πανέξυπνο σκάψιμο από τον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός ήθελε να "κρεμάσει" τον Κυριακίδη που ήταν εκτός εστίας, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έβαζε γκολ με τίποτα κατάφερε να σκοράρει στο 63' όταν η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς χτύπησε στο σώμα του Μαρινάκη (αυτογκόλ) και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη 1-0.

Και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε στο 65' το δεύτερο γκολ από τον Άκπομ: Ο Σάκχοφ σούταρε, απέκρουσε αρχικά τη μπάλα ο Κυριακίδης, αυτή πήγε στο δοκάρι κι έφτασε στα πόδια του Άγγλου που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει γράφοντας το 2 - 0.

Και εκεί που όλα έμοιαζαν ρόδινα για τον ΠΑΟΚ στο 71' ο Παναιτωλικός μείωσε σε 2 - 1 με τον Καμαρά που τρύπωσε έξυπνα στην καρδιά της άμυνας των Θεσσαλονικέων και σούταρε με το αριστερό.

Από το σημείο αυτό και μετά ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε και οπισθοχώρησε αρκετά για να κρατήσει τη νίκη,ενώ ο Παναιτωλικός έδειξε να κυνηγάει ένα δεύτερο γκολ,κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει από την αρχή του αγώνα!

Κι ενώ το πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι ο ΠΑΟΚ θα έκανε έναν υγιεινό περίπατο,πέτυχε τελικά μια δύσκολη νίκη με 2 - 1 απέναντι στον ανεβασμένο στο δεύτερο μέρος Παναιτωλικό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου (84' Χατσερίντι), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάκχοφ (72' Μαουρίτσιο), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ(56' Άκπομ), Πρίγιοβιτς.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Άργκους (85' Λιάβας), Μάλης, Μαρινάκης, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Ντίαζ, Μανά (73' Ρότσα), Καμαράκ, Μάζουρεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom