Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Το «αποκλειστικό» δημοσίευμα της εφ. "Δημοκρατία" για τα 19 εκ. ευρώ διαψεύδεται από την Αστυνομία


Σύμφωνα με δημοσιεύματα που βασίζονται σε «αποκλειστικό άρθρο και φωτογραφία» της εφημερίδας «Δημοκρατία», η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε σε κρύπτη οικίας στο Παλαιό Ψυχικό, το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να ανήκει σε πρώην πολιτικό του ΠΑΣΟΚ.

ΨΕΥΔΕΣ

Το άρθρο της «Δημοκρατίας», αναπαράχθηκε από πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες,όπωςτο documentonews.grtribune.grnewsbomb.grstar.grpronews.graftodioikisi.grkontranews.gre-radio.gr κτλ.
Τι έχει συμβεί;
Αρχική πηγή του «αποκλειστικού ρεπορτάζ» είναι το ανυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας «Δημοκρατία» που υποστηρίζει πως βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ από αστυνομικές και φορολογικές Αρχές την Τρίτη το βράδυ, σε κρύπτη σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο.
Επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και με το Αρχηγείο στη ΓΑΔΑ, όπου μας δηλώθηκε πλήρη άγνοια για το περιστατικό.
Λίγη ώρα αργότερα το Γρ. Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.»

Επιπλέον, τα σχετικά δημοσιεύματα προσκομίζουν την παρακάτω «αποκλειστική φωτογραφία» της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Η «αποκλειστική φωτογραφία» όμως είναι εικόνα αρχείου που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο.
Συνοψίζοντας, η Ελληνική Αστυνομία μας δήλωσε πλήρη άγνοια του περιστατικού και η «αποκλειστική φωτογραφία» που «τεκμηριώνει» τα δημοσιεύματα, είναι εικόνα αρχείου.
Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός «η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε σε κρύπτη οικίας στο Παλαιό Ψυχικό, το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκει σε πρώην πολιτικό του ΠΑΣΟΚ», καταρρίπτεται.
http://ellinikahoaxes.gr/

Σημείωση Ζείδωρον: Παρά την επίσημη διάψευση από την ΕΛ.ΑΣ. η "δημοκρατία" μέχρι και αυτή την ώρα διαφημίζει στην ηλεκτρονική της σελίδα τη μεγάλη αποκλειστικότητα.
update:Αργά το απόγευμα η εφημερίδα "δημοκρατία" έβγαλε μία ανακοίνωση στην οποία όχι μόνο επιμένει στην αλήθεια του ρεπορτάζ της,αλλά συστήνει σε όλους να ξαναδιαβάσουν με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και να κάνουν λίγο υπομονή.

Οντως η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει μόνο ότι "δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό" και πέραν αυτού ουδέν.Να συμπεράνουμε πως πράγματι βρέθηκε ο θησαυρός του δημοσιεύματος,αλλά σε άλλη περιοχή;

Διαβάστε την ανακοίνωση της "δημοκρατίας"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η «δημοκρατία» επιμένει στις πληροφορίες της. Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom