Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ελυσαν τα προβλήματα της Ευρώπης και... ετοιμάζουν επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία! - Στη Λάρισα το κέντρο των επιχειρήσεων


Το στρατηγείο στη Λάρισα που τέθηκε στη διάθεση της ΕΕ για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, επισκέφθηκε ο Γάλλος επιχειρησιακός διοικητής, υπό την ομπρέλα της ελληνικής προδρίας της ΕΕ στη χειρότερη κρίση από το μεσοπόλεμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.


Γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. FRED DUFOUR / AFP
Την ικανοποίησή του τόσο για τις εγκαταστάσεις του ελληνικού στρατηγείου επιχειρήσεων της ΕΕ που εδρεύει στη Λάρισα, όσο και για το επίπεδο των Ελλήνων επιτελών που έχουν ξεκινήσει τη σχεδίαση της αρχικής φάσης του σχεδίου επιχειρήσεων (η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή), εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος επιχειρησιακός διοικητής του OHQ Λάρισας υποστράτηγος Φιλίπ Ποντιέ κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο στρατηγείο.

Τον Γάλλο υποστράτηγο υποδέχθηκε ο Έλληνας επιτελάρχης, ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας.

Όπως είναι γνωστό, το στρατηγείο τέθηκε στη διάθεση της ΕΕ για την ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελικό σχέδιο επιχειρήσεων θα είναι έτοιμο στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο Γάλλος επιχειρησιακός διοικητής και ο Έλληνας επιτελάρχης είναι σε απόλυτη συμφωνία για την οργάνωση και επάνδρωση του Στρατηγείου η οποία θα στοχεύει σε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα με εξειδικευμένα στελέχη σε συγκεκριμένες θέσεις. Το τελικό σχήμα θα αποτελείται από 100 περίπου επιτελείς εκ των οποίων 50 θα είναι Έλληνες.
http://www.enet.gr/

ΕΕΔΥΕ
Να σταματήσει τώρα κάθε επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

«Η ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με το γνωστό πρόσχημα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" μετά τη χτεσινή (28-1-2014) ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πήρε και τυπικά το πράσινο φως», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ με την οποία καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επέμβαση του Ευρωστρατού, που, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης με την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας και την ταυτόχρονη παραχώρηση και ενεργοποίηση του πρώην ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Λάρισα, εμπλέκει επικίνδυνα, για άλλη μια φορά, τη χώρα μας ενάντια σε λαούς δίνοντας γην και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Η επέμβαση αυτή δείχνει ξεκάθαρα το χαρακτήρα και το ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΟΗΕ. Σηματοδοτεί ένταση της επιθετικότητας της ΕΕ, προκειμένου να πετύχει το στόχο της διείσδυσης των μονοπωλίων σε νέες αγορές για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των λαών.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, για την εμπλοκή της χώρας μας αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου που είτε κρατούν ουδέτερη στάση είτε τηρούν απόλυτη σιγή ιχθύος.

Τέλος, απαιτεί να σταματήσει κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Να μην επανενεργοποιηθεί το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας και να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom