Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μεσσηνία:Απόστρατος αστυνομικός και ο λιμενικός γιος του πίσω από κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών


Ο κοριός της ΕΥΠ οδήγησε σε ακόμη μια εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και χασίς στη Μεσσηνία. Αρχηγικά μέλη ήταν ένας απόστρατος αστυνομικός και ο εν ενεργεία λιμενικός, γιός του.


Στο κύκλωμα που "ξεσκεπάστηκε" μετά από πολύμηνη έρευνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετείχαν συνολικά 80 άτομα και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 18.

Εκτός από τον απόστρατο και τον λιμενικό, ανάμεσα στους συλληφθέντες (12 από τους οποίους είναι ενεργά μέλη της σπείρας) είναι και ένας φυλακισμένος στο Ναύπλιο για ληστεία.

Ο απόστρατος αστυνομικός και ο λιμενικός γιός (υπαξιωματικός που υπηρετεί στην Πύλο) του φέρονται να διηύθυναν το κύκλωμα που προμήθευε με κοκαΐνη και χασίς τους θαμώνες νυχτερινών κέντρων της Καλαμάτας.

Και οι δυο κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα αλλά στην εφορία δήλωναν τα... απολύτως απαραίτητα! Αν και στις συνομιλίες τους ήταν πολύ προσεκτικοί, ο κοριός της ΕΥΠ τους «συνέλαβε», ενώ στην εξάρθρωση του κυκλώματος συνείσφεραν και οι δυο μικροκάμερες που είχαν τοποθετηθεί από τους αστυνομικούς σε δυο εστιατόρια που χρησιμοποιούνταν για τη νομιμοποίηση των χρημάτων από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι έρευνες


Η μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη των εμπλεκομένων στο κύκλωμα ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, όταν έγιναν ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Πύλου, Μεσσήνης και Γαργαλιάνων, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης, Ναυπλίου και Σπάρτης καθώς και Αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Συνελήφθησαν άτομα, ενώ έγινε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, καταστήματα κι άλλους χώρους.

12 από τους συλληφθέντες είναι εν ενεργεία μέλη του κυκλώματος ενώ οι υπόλοιποι έξι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά και τα όπλα. 

Η δομή της οργάνωσης


Οι 12 είχαν διακριτούς ρόλους στην εγκληματική οργάνωση που σύμφωνα με την αστυνομία είχε ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Τουλάχιστον τους τελευταίους τέσσερις μήνες και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά για να μην κινούν υποψίες, τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως χασίς και κοκαΐνης σε χρήστες των περιοχών της Μεσσήνης, της Καλαμάτας, της Ανάληψης, του Πεταλιδίου, της Πύλου, των Γαργαλιάνων, της Τρίπολης Αρκαδίας, του Πύργου Ηλείας και των άλλων κοντινών περιοχών.

Καθώς οι περισσότεροι ήταν άεροι, χρησιμοποιούνταν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έβγαζαν για... βιοποριστικούς σκοπούς. Τα μέλη του κυκλώματος δεν έπαιρναν μόνο λεφτά για τα ναρκωτικά που πωλούσαν. Δέχονταν επίσης λίρες, κινητά τηλέφωνα, λαπτοπ ή ακόμη και τηλεοράσεις plasma κ.λπ 
Ο απόστρατος αστυνομικός και ο λιμενικός χρησιμοποιούσαν ως "βιτρίνα" για να νομιμοποιούν τα έσοδά τους δυο εστιατόρια.

Για να μπορούν να ξεφεύγουν από τις... παρακολουθήσεις της αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών ή χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων.

Στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσυνεννοημένο κώδικα.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων έγιναν περισσότερες από 30 έρευνες, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1.210 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς
- 4,6 γραμμάρια κοκαΐνης
- 3 περίστροφα
- 3 κυνηγετικά όπλα
- Αεροβόλο όπλο
- Στιλέτο
- 17 φυσίγγια
-2 81 εκατοστά φυτίλι
-15.860 γραμμάρια πυρίτιδας
- 2 πυροκροτητές
- 2 φωτοβολίδες
- 1.795 ευρώ
- 6 ζυγαριές ακριβείας
- 31 κινητά τηλέφωνα
- 5 Ι.Χ. επιβατηγά οχήματα και μια μοτοσικλέτα
- 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μία τηλεόραση

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Σε διαθεσιμότητα ο λιμενικός


Σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα τέθηκε, μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και απόφασητου αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιου Αθανασόπουλου, υπαξιωματικός που εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Καλαμάτα. Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom