Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Επίθεση στα αυτοκίνητα των τροικανών - Μπουκάλια στο αυτοκίνητο του Τόμσεν (φωτο & βίντεο)


- Επέστρεψαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διαδηλωτές
- Προσαγωγή μελών της ΑΔΕΔΥ - Τραυματίας ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος
- Μεγάλη ένταση στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών της ΟΛΜΕ και ΜΑΤ
- Οι διαδηλωτές νωρίτερα έκλεισαν αιφνιδιαστικά την Φιλελλήνων
- Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τη βια τον δρόμο και τραυμάτισαν μια διαδηλώτρια
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών


Με ιλλιγγιώδη ταχύτητα επιχείρησαν να φύγουν από το υπουργείο Οικονομικών τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους τροικανούς μετά την συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα αυτοκίνητα και πέταξαν μπουκάλια εναντίον τους. Ενα από τα μπουκάλια βρήκε το αυτοκίνητο του Πωλ Τόμσεν. Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.






Νωρίτερα τα ΜΑΤ προσπαθούσαν χρησιμοποιώντας εντονη βια να απομακρύνουν και τους διαδηλωτές για να μπορέσουν να βγουν από το υπουργείο τα μέλη της τρόικας. 
Ο άνθρωπος που θα δείτε έπεσε τραυματίας γιατί δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τα ΜΑΤ προκειμένου να τον... προσαγάγουν.. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνθρωπος έπεσε τραυματίας από το ξύλο και τα ΜΑΤ αρχικά δεν επέτρεπαν να του δοθούν ούτε οι πρώτες βοήθειες!






Νωρίτερα, υπήρξε και πάλι ενταση και επεισόδια στο Σύνταγμα, μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. ¨Ολα άρχισαν όταν οι διαδηλωτές έκλεισαν αιφνιδιαστικά την οδό Φιλελλήνων. Τότε με εντολή του επικεφαλής των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν.Μια γυναίκα έπεσε στον δρόμο τραυματισμένη, ενώ έγινε και χρήση χημικών.






Νωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν λίγες ώρες μετά την προσαγωγή τους ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και άλλα 17 άτομα τα οποία επιχείρησαν να μπουν νωρίς το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών έγινε τελικά το ραντεβού Μητσοτάκη - Τρόικας. Το ραντεβού είχε αρχικά προκαθοριστεί να γίνει στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Τόμσεν έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 10 και μπήκε από πλαινή είσοδο και οι ιθύνοντες είχαν φροντίσει να κατεβάσουν τα ρολά. Με τον ίδιο τρόπο έφτασαν λίγη ωρα αργότερα, Μαζούχ και Μορς. Η συνάντηση δεν κράτησε πάνω από 2 ώρες.


Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης "θεωρούμε οτι η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμη απαράδεκτη ενέργεια καταλύοντας κάθε έννοια συνταγματικής νομιμόμητας. Οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες, μαζί και οι καθαρίστριες διαμαρτυρόμασταν τελείως ειρηνικά έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μας έριξαν χημικά, μας έσπρωξαν και μια συνάδελφός μας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Αυτό που έγινε ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Δεν υπήρχε κάποιο αδίκημα για να μας κρατήσουν".
 

Το χρονικό των συλλήψεων


Στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, περίπου 70 μέλη της ΟΛΜΕ έφτασαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο. 





Όμως η ασφάλεια τους κατάλαβε, κατέβασε τα ρολά και ειδοποίησε την αστυνομία. Αμέσως, έφτασε ισχυρή δύναμη και στο υπουργείο βρέθηκαν 2-3 διμοιρίες των ΥΜΕΤ και 2-3 διμοιρίες των ΜΑΤ!
Εκτός από τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφτασαν σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα. 


Τα ΜΑΤ, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους καθηγητές από το προαύλιο του υπουργείου και στη συνέχεια προχώρησε σε προσαγωγές, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. 



Συνολικά, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Κοτσιφάκης στον ΣΚΑΙ, έχουν προσαχθεί 17 άτομα, εκπαιδευτικοί και μια σχολική φύλακας. Όλοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. 
"Δεν κλείσαμε το δρόμο, δεν ενοχλήσαμε. Καταλύθηκε η Δημοκρατία", είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και πρόσθεσε πως η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. 



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom