Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Προβόπουλος – Στουρνάρας έδωσαν 85 δις δημοσίου χρήματος στις τράπεζες χωρίς εξασφαλίσεις!

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ

“Νύχτα” έπνιξαν τον νόμο Αλογοσκούφη ο οποίος προέβλεπε την κρατική ενίσχυση έναντι εξασφαλίσεων!

Χαρίζουν δημόσιο χρήμα στους χρεοκοπημένους τραπεζίτες χωρίς καμμία εγγύηση!


Πέραν της επιβάρυνσης του Ελληνικού Δημοσίου με τα 50 δις ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος, οι τράπεζες λαμβάνουν ως εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 85 δισεκοτομμυρίων για έκδοση τραπεζικών ομολόγων (ν. 3723/2008, άρθρο 2, όπως τροποποιήθηκε με τους ν. 3845/2010, ν. 3872/2010 και 3965/2011) Όλες τις αποφάσεις για την χορήγηση των εγγυήσεων, τις υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, ενώ η κατανομή εγκρίνεται από τον κ.Στουρνάρα μετά από εισήγηση του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως αποκαλύπτει το totekmirio.gr.

Μόλις στις 6-2-2013 ο κ. Στουρνάρας ενέκρινε την κατανομή των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για την εφαρμογή του άρθρου 2 του Ν. 3723/2008, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 395/3.2.2014 εισήγηση του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος Αλογοσκούφη 3723 που ψηφίστηκε το 2008, επινοήθηκε αποκλειστικά για να καλύψει τα Κεφάλαια Επάρκειας και Φερεγγυότητας των Τραπεζών για τις ζημιές που υπέστησαν από τα «Κρατικά Ομόλογα» που κατέρρευσαν.Ο νόμος αυτός προέβλεπε το δικαίωμα στις Τράπεζες να εκδώσουν Προνομιούχες Μετοχές για να πάρουν Κρατικά Ομόλογα για να τα χρησιμοποιήσουν ως Κεφάλαια Επάρκειας, για να καλύψουν τις ζημιές τους και να μπορούν να λειτουργούν ως Τράπεζες

Για σκοπούς ενίσχυσης της ρευστότητας προβλεπόταν παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον καλύπτουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, για δάνεια που θα συναφθούν μέχρι 31.12.2009 με ή χωρίς έκδοση τίτλων και θα έχουν διάρκεια από τρεις μήνες έως τρία έτη.

Η ανωτέρω εγγύηση θα δινόταν έναντι προμήθειας ή και επαρκών, κατά την κρίση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εξασφαλίσεων. Υπεύθυνος για το κατά περίπτωση ύψος της προμήθειας και το είδος των εξασφαλίσεων ήταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος αντί να ασκήσει τα εποπτικά του καθήκοντα και να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την εξόφληση των χρεών των τραπεζών, τα φόρτωσε και αυτά στο ελληνικό χρέος, στις πλάτες δηλαδή των ελλήνων φορολογούμενων!

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom