Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

"Δίνει" τον Γιάννο Παπαντωνίου ο Λουκάς Αποστολίδης

"Οι υπογραφές στα εξοπλιστικά ήταν του Γιάννου και του Τραυλού"
Μαρτυρία καταπέλτης του πρώην υφυπουργού Άμυνας για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις της κυβέρνησης Σημίτη

Καταπέλτης εναντίον του Γιάννου Παπαντωνίου και των όσων συνέβαιναν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με τα «αμαρτωλά» εξοπλιστικά προγράμματα εμφανίζεται ο πρώην υφυπουργός Άμυνας Λουκάς Αποστολίδης.

Μιλώντας στη Real News, ο Λ. Αποστολίδης, που θήτευσε στο Πεντάγωνο από το 2001 μέχρι το 2003, δηλώνει ότι επί ημερών Γ. Παπαντωνίου οι υφυπουργοί δεν είχαν καν πληροφόρηση για τις διαδικασίες επιλογής των εξοπλιστικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος δεν έβαλε ποτέ την υπογραφή του σε καμία σύμβαση σχετικού προγράμματος.

«Από το 2001, όταν ξεκίνησε η δική μου θητεία, κι έπειτα, οι αρμοδιότητες για τους εξοπλισμούς είχαν περάσει αποκλειστικά στο Γιάννο. Δυστυχώς, οι υφυπουργοί ούτε συμμετείχαν σε διαδικασίες για την επιλογή εξοπλιστικών προγραμμάτων, ούτε είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο ΚΥΣΕΑ και δεν είχαν πληροφόρηση για την επιλογή των οποιωνδήποτε προγραμμάτων. Η ενημέρωση των υφυπουργών γινόταν μετά τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ», δηλώνει ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, τονίζοντας πως τα εξοπλιστικά προγράμματα έφεραν αποκλειστικά τις υπογραφές του Γ. Παπαντωνίου και του τότε γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Σπύρου Τραυλού.

«Όλα τα εξοπλιστικά τα υπέγραφαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Σπύρος Τραυλός. Υπογραφή Αποστολίδη δεν θα βρείτε πουθενά. Δεν ξέρω προηγουμένως αν υπέγραφε ο Δημήτρης Αποστολάκης (σ.σ.: υφυπουργός Άμυνας επί Άκη Τσοχατζόπουλου) ή αν ενημερωνόταν, αλλά από το 2001 οι αρμοδιότητες αυτές είχαν περάσει εξ ολοκλήρου στο Γιάννο. Στην ουσία, οι υφυπουργοί μάθαιναν για τα εξοπλιστικά όταν τα μάθαιναν οι απλοί πολίτες», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom