Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Επιδεινώθηκε η υγεία του Λ. Λαυρεντιάδη...

....εν αναμονή του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για το εάν θα αποφυλακιστεί

Την επιδείνωση της υγείας του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου οι δικηγόροι του επιχειρηματία και δύο ιατροδικαστές.

Εν αναμονή του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για το εάν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος, συνήγοροι και ιατροδικαστές τόνισαν την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του λόγω της προσωρινής του κράτησης εδώ και 15 μήνες στον Κορυδαλλό.

Όπως τόνισαν οι δικηγόροι του και οι ιατροδικαστές, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα του τον καθιστά ανάπηρο σε ποσοστό άνω του 80%.

Ο ένας εκ των συνηγόρων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση του επιχειρηματία με καταβολή εγγύησης ύψους 100. εκατ. Ευρώ, υποστήριξε ότι τόσο υψηλή εγγυοδοσία δεν υπάρχει σε καμία χώρα του κόσμου, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος ουδεμία ποινική ευθύνη φέρει για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank.

«Όλα έγιναν νόμιμα και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Από τα 700 εκατ. ευρώ των επισφαλών δανείων τα 380 εκατ. ευρώ πήγαν στην «καλή Proton Bank» και εξυπηρετούνται πλέον κανονικά, ενώ τα υπόλοιπα εκταμιεύθηκαν σε μια περίοδο που ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν ήταν στην τράπεζα», τόνισε ο συνήγορός του, ενώ αναφερόμενος στην υγεία του εντολέα του υποστήριξε:

«Οι ελληνικές δικαστικές αρχές ποτέ δεν όρισαν έναν ιατροδικαστική ή άλλης κατάλληλης ειδικότητας επιστήμονα για να βεβαιώσει για την κακή κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία. Ο Λ. Λαυρεντιαδης αποφάσισε τώρα να γνωστοποιήσει την κατάσταση της υγείας του, διότι βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο» ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η δικηγόρος Γεωργία Κούβελα- Πικέ ανέφερε πως η συνέχιση της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου ισοδυναμεί με «οδυνηρό βασανιστήριο» αφού οι συνθήκες κράτησης του, όπως τόνισε, είναι τέτοιες που τον εξευτελίζουν, καθώς θίγουν βάναυσα την αξιοπρέπειά του.

Από την μεριά του ο ιατροδικαστης κ. Σωκράτης Τσαντίρης υποστήριξε πως «τα άνω άκρα του έχουν έρθει σε πλήρη αχρηστία. Μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Στηρίζεται στη θέληση των συγκρατουμένων του ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της καθημερινής του υγιεινής. Έχει επηρεαστεί το αναπνευστικό του σύστημα. Είναι μόλις 42 ετών και η κατάσταση της υγείας του είναι σε τέλμα. Είναι πάνω σε τροχαλητό καροτσάκι που ο ίδιος όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει».

Όπως τόνισε ο κ. Τσαντίρης ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα να περπατήσει, τονίζοντας πως ακόμα και η μεταφορά του σε νοσοκομείο θα έκανε την κατάσταση του ακόμη χειρότερη λόγω των επαπειλούμενων λοιμώξεων.
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom