Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Εφυγε» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χαλιβελάκης


«Εφυγε», σήμερα σε ηλικία 78 ετών, ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Δημήτρης Χαλιβελάκης.

Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης γεννήθηκε στις 12 Απρίλη 1936 στα Χανιά. Το 1946, καθώς αρρώστησαν οι γονείς του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Νυχτερινό Γυμνάσιο στα Χανιά και ήρθε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε σε διάφορες δουλειές.

Στα 1956, με την ιδιότητα του δόκιμου δημοσιογράφου, προσλήφθηκε στο συγκρότημα εφημερίδων «Ακρόπολη» και «Απογευματινή», όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος μέχρι το Σεπτέμβρη του 1991 οπότε συνταξιοδοτήθηκε.

Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Για ένα διάστημα, κάλυπτε και το ρεπορτάζ των υπουργείων Μεταφορών και Δημοσίων Εργων και των εποπτευόμενων οργανισμών, και για τον «Ριζοσπάστη», όντας μέλος του ΚΚΕ από το 1974.

Εργάστηκε, επίσης, σε αρκετούς Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς στην Αθήνα («Top FM»), «Τηλεφώς», «902 Αριστερά FM», κ.ά.

Με τη λογοτεχνία ο Δ. Χαλιβελάκης ασχολήθηκε από το 1970. Είτε γράφοντας διηγήματα και μυθιστορήματα σε διάφορα ποικίλης ύλης περιοδικά - είχε λογοτεχνικές επιφυλλίδες σε λογοτεχνικά περιοδικά αλλά και στη «Φιλολογική Βραδυνή». Εξέδωσε σειρά βιβλίων, ενώ υπάρχουν και άλλα, έτοιμα, υπό έκδοση. Από τις 14 Οκτώβρη 2010 διετέλεσε γγ της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών για δύο χρόνια και στη συνέχεια μέλος του ΔΣ της.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 2 μ.μ. από το Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom