Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή - Εκοψαν το ρεύμα και εγκλώβισαν τους βουλευτές (βίντεο)

Βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα μπροστά στην κυπριακή Βουλή στη Λευκωσία, ενώ η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ετοιμαζόταν να εξετάσει νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού, της CYTA και άλλων ημικρατικών οργανισμών.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί έξω από την κυπριακή Βουλή,
όπου συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού, της CYTA και άλλων ημικρατικών οργανισμών.

Οργισμένοι διαδηλωτές και συνδικαλιστές των εν λόγω φορέων έριξαν τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Κάποιοι μάλιστα κατάφεραν και πέρασαν στο πίσω μέρος του κτιρίου και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι να εγκλωβιστούν εντός του κτηρίου, αφού οι ηλεκτρικές πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.

Εν τω μεταξύ, διαδηλωτές επιτέθηκαν στο όχημα του Γενικού Εισαγγελέα όταν κατέφθασε στο χώρο της Βουλής, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει χωρίς να παραστεί καν στην Επιτροπή. Τη θέση του στη συνεδρίαση πήρε εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την κυπριακή Αστυνομία, στη διαδήλωση συμμετείχαν 2.500 με 3.000 άτομα, ενώ τοπικά μέσα κάνουν λόγο για μικροτραυματισμούς διαδηλωτών και αστυνομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom