Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Λήγει αύριο για τους γιατρούς η προθεσμία για το ΠΕΔΥ! - Οι "εντός", οι "εκτός" και οι ελπίδες Άδωνι

Dead line έχουν αύριο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θέλουν να μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ. 
της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Λήγει αύριο Πέμπτη μετά από επτά ημέρες η προθεσμία που είχε δοθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη στους γιατρούς, για να υποβάλλουν αίτηση μεταφοράς τους στο ΠΕΔΥ.
Η καταληκτική ημερομηνία είναι αύριο οπότε και οριστικά θα πρέπει να έχουν αποφασίσει οι 5500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ αν θα θα συνεχίσουν να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα ή θα περιορισθούν στο ιδιωτικό τους ιατρείο χωρίς τον μόνιμο μισθό.
Παράταση δεν αναμένεται να δοθεί καθώς δεν προβλέπεται και από το σχετικό νόμο. Και μπορεί το διάστημα των επτά ημερών να είναι λίγο για να αποφασίσει κανείς για το μέλλον του, κατά τον Αδωνι Γεωργιάδη όμως οι γιατροί είχαν αρκετό καιρό στη διάθεση τους δεδομένου  ότι απεργούσαν τρεις μήνες. 
Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας ο υπουργός Υγείας θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με όσους μείνουν εκτός ΠΕΔΥ-ου για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει αμέσως την Παρασκευή δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης. 
Πάντως οι ...ελπίδες Άδωνι εστιάζονται στο γεγονός ότι λίγοι γιατροί θα κάνουν τελικά δήλωση για να μπουν στο δημόσιο σύστημα, γεγονός που σημαίνει ότι θα απαλλαγεί από χιλιάδες μισθούς τους και θα ικανοποιήσει και την τρόικα....
Και όπως φαίνεται οι απειλές Άδωνι ότι όποιος κάνει αίτηση για το ΠΕΔΥ και μετά δεν έρθει, δε θα κάνει ποτέ στη ζωή του σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, έπιασαν τόπο. 
Το αρχικό μαζικό κύμα υποβολής δηλώσεων (την πρώτη μέρα) για την ένταξη στο δημόσιο σύστημα έχει περιορισθεί και ο υπουργός Υγείας εκτιμά ότι τελικά πολύ λιγότεροι θα κάνουν τελικά τα χαρτιά τους για να προσληφθούν στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 
Πάντως στις 19 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα για όλους τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ (περίπου 8000) ενώ στις 4 Μαρτίου λήγει η 15νθημερη διαθεσιμότητα ειδικών κατηγοριών (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.λ.π.). ενώ έχει υπολογισθεί ότι στις 20 Μαρτίου θα ανοίξουν και πάλι τα πολυιατρεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom