Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Προϊόν μοντάζ χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις που τον καίνε ο Ερντογάν

Ηχητικά ντοκουμέντα, από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο διαφθοράς, όπου φέρεται να ακούγεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διατάσσει τον γιο του Μπιλάλ να εξαφανίσει τα... "μαύρα" δισ. κάνουν το γύρο του κόσμου

- Στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς ο πρωθυπουργός της Τουρκίας
- Ηχητικά ντοκουμέντα "καίνε" τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
- Τριγμοί στην τουρκική ηγεσία καθώς πλέον ο Ερντογάν εμπλέκεται άμεσα
- Η αυθεντικότητα της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον γιό του, Μπιλάλ δεν έχει επιβεβαιωθεί
- Φέρεται να του ζητά να "εξαφανίσει" 1 δισ. δολάρια
- "Είναι κατασκευασμένη" ισχυρίζεται ο Ερντογάν και απειλεί με αγωγές
- Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητάει η αντιπολίτευση


Η τουρκική αντιπολίτευση κάλεσε τον Ερντογάν να εγκαταλείψει την εξουσία:"Ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί αμέσως", τόνισε ο Κοτς.

"Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί αμέσως, έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση", δήλωσε ο Χαλούκ Κοτς, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο τέλος της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η τουρκική αντιπολίτευση αντέδρασε μετά την προβολή στο YouTube μιας καταγεγραμμένης τηλεφωνικής συνομιλίας που παρουσιάζεται ως συνομιλία μεταξύ του Ερντογάν και του πρωτότοκου γιού του Μπιλάλ, στην οποία οι δύο άνδρες αναφέρουν τους τρόπους για να εξαφανίσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την κυβέρνηση Ερντογάν από τις 17 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ο Ερντογάν ζητεί από τον γιό του να συγκεντρώσει τα άλλα μέλη της οικογένειας για να εξαφανίσουν αμέσως πολλά εκατομμύρια ευρώ και δολάρια που είναι κρυμμένα σε κατοικίες οικείων προσώπων.



Από χθες βράδυ, έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου στις κατηγορίες αυτές. Με ανακοίνωσή του το γραφείο του Ερντογάν κατήγγειλε το "ανήθικο προϊόν ενός μοντάζ (... ) εντελώς πλαστό" και απείλησε με διώξεις τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η ηχογραφημένη αυτή συνομιλία προκάλεσε αναταραχή όλη τη νύχτα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, μερικές ώρες μετά τις αποκαλύψεις δύο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων που κατηγορούν εισαγγελείς προσκείμενους στην αδελφότητα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ότι υπέκλεπταν τηλεφωνικές συνομιλίες χιλιάδων προσώπων, μεταξύ τους και ο Ερντογάν.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός κατηγορεί την οργάνωση του Γκιουλέν ότι χειραγωγεί τις έρευνες κατά της διαφθοράς που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας, στόχος της οποίας είναι η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου και τις προεδρικές του Αυγούστου.

Ερντογάν: Προδοτική επίθεση μίσους - Θα ασκηθουν διώξεις

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πως οι υποκλοπές οι οποίες φέρονται ότι έγιναν στις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις αποτελούν μια «προδοτική» επίθεση «μίσους» ενάντια στο αξίωμά του και ενάντια στην Δημοκρατία της Τουρκίας και προειδοποίησε ότι αυτοί που τις διέπραξαν θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις καταγραφές οι οποίες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα ένα «ξεδιάντροπο μοντάζ», ενώ τόνισε ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις σε κάθε κατηγορία εις βάρος του.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι θα κινήσει νομικές διαδικασίες μετά την δημοσίευση των προϊόντων των υποκλοπών.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισήμανε ότι ακόμη και τα κρατικά τηλέφωνα τα οποία έχουν την δυνατότητα να κρυπτογραφούν τις συνδιαλέξεις παρακολουθούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom