Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω "

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Στην Ελλάδα δυο πράγματα συνήθως κάνεις! Η κόμμα, ή το κομμάτι σου! Μπορεί δε να κάνεις και κόμμα για να αρπάξεις το κομμάτι σου! Αν παρακολουθήσεις την ιστορία των Ελληνικών κομμάτων, τα δυο που απασχόλησαν για χρόνια τον Έλληνα, ήταν το Πασοκ και η ΝΔ, δυο κόμματα, που λόγω του καθαρού αρχηγικού τους σχήματος, και ονόματος και παρελθόντος, φτάσανε να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, εντελώς ξεφτισμένα και λαχανιασμένα, τρέχοντας να πιάσουν το χρόνο και τα ποσοστά που χάθηκαν από τις γελοιώδεις γκάφες τους!

Υπάρχει και το ΚΚΕ που ακούγεται το ίδιο εδώ και εκατό χρόνια, και ο Συριζα που του έκαστε η ρουλέτα να μαζέψει εκεί τον κόσμο και να κυβερνήσει, αν και δεν έχει αποφασίσει, ή δεν ξέρει πώς θα το κάνει! 

Έχει όμως μια δυναμική ξεκάθαρη και η επόμενη μέρα είναι δική του! Όμως οι πολιτικοί δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια! Αντί να κάνουν κάτι να βοηθήσουν τη χώρα και τους Έλληνες ψάχνουν τρόπο να κόψουν κομμάτια από το Συριζα και κυρίως από την κεντροαριστερά του! Πρώτα εμφανιστήκαν οι 58, ή αλλιώς ελιά! (μη φανταστείτε καμιά ελιά αιωνόβια, μια μινιατούρα της γλάστρας ήταν …), οι οποίοι ούτε θέλανε να κρυφτούνε ότι είναι εκσυγχρονιστές και Σημιτικοι και μνημονιακοι! Άλλοι μπαίνανε, άλλοι βγαίνανε, αρχηγό ψάχνανε, το Πασοκ να κρύψουν στην τουαλέτα προσπαθούσαν, και τελικά, μάλλον θα μείνουν με … το Μπίστη στο χέρι ..! 

Τώρα όμως, μετά από όλα αυτά και τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή μας έρχεται ο Σταύρος το «καλό παιδί!» Σταύρος Θεοδωράκης και κόμμα το «ποτάμι» ! Τι να πεις; Ότι το παλικάρι κάπου θέλει να εξαργυρώσει τη δημοσιότητα και την εικόνα του «καλού παιδιού»; Και ότι μιας και η δημοσιογραφία δεν έχει να δώσει και πολλά .. (φτώχια καταραμένη), μετά πας στο επόμενο σκαλοπάτι που είναι η πολιτική! 

Ναι! Το επόμενο σκαλοπάτι της δημοσιογραφίας, του συνδικαλισμού, της ιατρικής, της δικηγορίας και της μηχανικής είναι η πολιτική! Ελπίζω ο Σταύρος Θεοδωράκης να μη έχει την τύχη του Θοδωρή Ρουσσοπουλου, που νόμισε ότι έπιασε τον πάπα από τα καμαπανέλια μόλις μπήκε στην πολιτική, ή τον εγωισμό του Παντελή Καψή, που νομίζει ότι έκανε κάτι σπουδαίο με το πέταγμα στον κάλαθο των αχρήστων ολόκληρης ΕΡΤ! Από την τηλεόραση στη Βουλή και από τη Βουλή στην τηλεόραση; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; 

Το να κάνεις εκπομπές η να γράφεις κανένα κείμενο και να είσαι αναγνωρίσιμος απο τον κόσμο, δεν σημαίνει ότι μπορείς να τους προσφέρεις και κάτι! Άντε το βρήκαμε όλοι τώρα, μικροί μεγάλοι όλοι στο καφενείο! 
http://kapistri.blogspot.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom