Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύπρος

Την παραίτηση του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΝίκο Αναστασιάδη σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίας του.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους τους Υπουργούς να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε για τελευταία φορά, όπως είπε, ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ, «λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που περνά η πατρίδα μας».
Μετά την καταψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών στο Προεδρικό, ενώ η χώρα φαίνεται να έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς με αυτά τα δεδομένα είναι αμφίβολο το κατά πόσον το κράτος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του ανάγκες τον επόμενο μήνα.
Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει στα χέρια του γραπτή επιστολή της τρόικας, την οποία του μεταβίβασε ο ΥΠΟΙΚ και σύμφωνα με την οποία, η τρόικα δεν αποδέχεται τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ.
Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου, είπε επ΄αυτού ότι υπήρξε στη συνέχεια τροπολογία επί της τροπολογίας η οποία έγινε αποδεχτή από την τρόικα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο, με 25 ψήφους υπέρ, 25 εναντίον και πέντε αποχές.
Απορρίφθηκε το ν/σ των αποκρατικοποιήσεων
Με 25 ψήφους υπέρ, 25 εναντίον και πέντε αποχές το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Πλέον, η τέταρτη δόση προς την Κύπρο από τους δανειστές βρίσκεται στον αέρα και θα πρέπει είτε η Βουλή να αναζητήσει λύσεις εντός των ημερών.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι τροπολογίες που κατέθεσαν όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ, που απείχε είτε καταψήφισε όλες τις τροπολογίες και το νομοσχέδιο, απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής.
Διαδήλωση έξω από την Βουλή
Βουλή ΚύπροςΧωρίς σοβαρά επεισόδια έληξε η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά της έγκρισης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Στο χώρο βρέθηκαν περίπου 4.000 διαδηλωτές από 18 συνολικά οργανώσεις, οι οποίες λένε όχι στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ απέναντί τους βρέθηκαν περίπου 200 Αστυνομικοί για αποτροπή του σπασίματος του κλοιού και είσοδο στο κτήριο της Βουλής.
Η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός προσώπου, το οποίο επιχείρησε να περάσει τα αστυνομικά κιγκλιδώματα.
Η εκδήλωση σημαδεύτηκε ωστόσο από εντάσεις από πλευράς διαδηλωτών, οι οποίοι έριξαν πλαστικά μπουκάλια, ξύλα και πέτρες εναντίον των Αστυνομικών. Υπήρξε και ένας ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού από πέτρα, ενώ οι διαδηλωτές προπηλάκισαν δημοσιογράφους φωνάζοντας «πουλημένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom