Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ακόμα μια επιτυχία του Αδωνι: Συμφέρει να πληρώνουμε τα φάρμακα από το να τρέχουμε σε γιατρούς!!!

Το θέμα είναι πως όσοι δεν έχουν κι είναι πολλοί,πρέπει να πεθάνουν

Τους συμφέρει να πληρώνουν… απ’ την τσέπη τους

Δεν γλιτώνουν χρήματα οι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ με την επίσκεψη στον γιατρό , έτσι πληρώνουν απευθείας στο φαρμακείο.

Από την τσέπη τους πληρώνουν τα φάρματα τους οι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ, γιατί τους… συμφέρει!

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η πολύμηνη απεργία των γιατρών του Ταμείου που πλέον βρίσκεται στη διαδικασία της μετάφρασης στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είχε ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι γιατροί να πιάνουν πολύ γρήγορα το μηνιαίο πλαφόν των επισκέψεων που τους αποζημιώνει το Ταμείο.

Έτσι προκειμένου να γράψει κάποιος τα φάρμακά του, αξίας για παράδειγμα 15-20 ευρώ, πρέπει πρώτα να πληρώσει δέκα ευρώ για επίσκεψη στον γιατρό, 4-5 ευρώ συμμετοχή και 1 ευρώ «συνταγόσημο». Δίνει λοιπόν το ίδιο ποσό στο φαρμακείο και γλιτώνει τον χρόνο της επίσκεψης σε γιατρό.

Ενώ όμως η φαρμακευτική δαπάνη μειώνεται για τα δημόσια ταμεία, μεγαλώνει για τους ασφαλισμένους. Εκτός από το χαράτσι του ΕΟΠΥΥ, καταγράφεται μια σειρά από στρεβλώσεις, τις οποίες πληρώνουν κυρίως οι χρονίως πάσχοντες και αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρότερες καταστάσεις. Το παράδειγμα της χοληστερίνης είναι ενδεικτικό.

Η ασφαλιστική τιμή-δηλαδή το ποσό που καλύπτουν τα Ταμεία για μια γενόσημη ατορβαστατίνη (δραστική ουσία για την αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας) έχει διαμορφωθεί στα 16,15 ευρώ. Όμως, η λιανική τιμή του φαρμάκου είναι ανάλογη της περιεκτικότητας-τα 20mg κοστίζουν 16,37 ευρώ και τα 40 mg κοστίζουν 29,09 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom