Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΠΟΛΗΣ

Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν πριν λίγο το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, λένε ουκρανικές πηγές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ενώ νωρίτερα ένοπλοι ένστολοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν τη λειτουργία του.

Οι Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας αλεξίσφαιρα και κράνη και
ακολουθούμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα, έλαβαν θέσεις στην περίμετρο του αεροδρομίου Μπελμπέκ. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η κίνηση αυτή έγινε για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών».

Στη Συμφερόπολη τώρα, οι ένοπλοι περιπολούν τους χώρους του αεροδρομίου αλλά, σύμφωνα με το Reuters, δεν έχουν περάσει στους τερματικούς σταθμούς των επιβατών και επιτρέπουν κανονικά τη λειτουργία του.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο πως στο χώρο του αεροδρομίου κυκλοφορούν άνδρες ντυμένοι με στρατιωτική περιβολή και οπλισμένοι με τουφέκια και πολυβόλα.

«Είμαι μέλος της πολιτοφυλακής της Κριμαίας, είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές... Βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο για να επιτηρήσουμε την τάξη, υποδεχόμαστε τα αεροπλάνα με χαμόγελο- το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά» δήλωσε ένας από τους άνδρες.
Πρόσθεσε πως παρότι ο ίδιος και οι άλλοι εθελοντές στηρίζουν τις ενέργειες των ενόπλων, δεν γνώριζαν πού ανήκουν.

Την ώρα που η κατάσταση στην Κριμαία παραμένει έκρυθμη και κλιμακώνεται, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ετοιμάζει την επανεμφάνισή του: σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, σήμερα το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη τύπου από την πόλη της Νότιας Ρωσίας Ροστόβ.

Κατάληψη αεροδρομίου  Συμφερόπολης από ενόπλους
Ομάδα ενόπλων, αποτελούμενη από 50 περίπου άτομα, κατέλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, πρωτεύουσας της Κριμαίας και αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, 50 περίπου ένοπλοι άνδρες, ο οποίοι φορούσαν ίδιες στολές και είχαν αντίστοιχο εξοπλισμό με αυτον που έφεραν οι Ρώσοι εθνικιστές που κατέλαβαν την Πέμπτη το Κοινοβούλιο της Κριμαίας, υψώνοντας μάλιστα και ρωσική σημαία, προσέγγισαν το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης με οχήματα KamAZ.
Οι ένοπλοι εισέβαλαν στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου αναζητώντας Ουκρανούς στρατιώτες. Λίγη ώρα αργότερα και αφού δεν εντόπισαν ουκρανικά στρατεύματα, αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom