Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Δήμαρχος Τήνου για τις απειλές Ρουβίκωνα: Πώς να φοβούνται όταν εισβάλλουν παντού και μένουν ατιμώρητοι;

"Μας προπηλάκισαν ακόμα και μέσα στο δικαστήριο"

Στις απειλές που δέχθηκε από αρχηγικό μέλος του Ρουβίκωνα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερα τα μέλη της αναρχικής ομάδας για την εισβολή στο
δημαρχείο της Τήνου απάντσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος.

«Πώς να φοβούνται όταν εισβάλλουν στο βρετανικό συμβούλιο, στη γαλλική πρεσβεία και αλλού και παραμένουν ατιμώρητοι;» αναρωτήθηκε ο κ. Σιώτος.

Όπως καταγγέλλει, μάλιστα, «το τραγικό ήταν ότι με την αποχώρηση του δικαστηρίου μας απειλούσαν και μας προπηλάκιζαν ανενόχλητοι εντός της αιθούσης».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τήνου τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστήριξαν ότι η δίκη τους ήταν «πολιτική».

Προανήγγειλε, τέλος, ότι «θα υποβάλω συμπληρωματικές διώξεις για απειλές εξύβριση κ.α.».

Λίγες ώρες νωρίτερα ένα από τα αρχηγικά μέλη του Ρουβίκωνα είχε εξαπολύσει ευθείες απειλές κατά του δημάρχου Τήνου. Στην ανάρτησή του στο Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο εφιάλτης τώρα ξεκινά για τη δημοτική αρχή Τήνου».

Αφήνει, μάλιστα, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση του Ρουβίκωνα γράφοντας:

«Αυτο θα είναι ένα μήνυμα για όσους κάνουν μηνύσεις στην ομάδα.Τα υπόλοιπα επί του πεδίου...».

Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook:

Δήμαρχος Τήνου: Αν απλώσουν την κουλτούρα των εισβολών θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο

«Ως νομικός σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έστω και αν δεν συμφωνώ», δήλωσε ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, μετά το άκουσμα της απόφασης για την αθώωση των οκτώ μελών του Ρουβίκωνα για την εισβολή στο δημαρχείο.

«Οφείλω, λοιπόν, να προβώ σε κάθε νόμιμη και οφειλόμενη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιώματα των Τηνίων πολιτών, για την διαφύλαξη του Τηνιακού πολιτισμού και της Τηνιακής κουλτούρας», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Την Πέμπτη, δυστυχώς, ζήσαμε την εμπειρία και των εισβολών από χώρους που απέχουν από την κουλτούρα μας. Θα μιλήσω στη γλώσσα τους λοιπόν και θα τους απαντήσω στην προειδοποίηση που έκαναν θυμίζοντας το «τσιτάτο» του Μάη του ’68 ότι η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα. Όσο λιγότερη είναι τόσο περισσότερο την απλώνεις στο ψωμί.

Λυπάμαι λοιπόν που θα τους απογοητεύσω, αλλά καλά θα κάνουν να μην απλώσουν στην Τήνο την κουλτούρα των εισβολών γιατί θα (ξανα)βρεθούν αντιμέτωποι με το Νόμο.

Όσο για το όψιμο ενδιαφέρον τους για το δυστύχημα καλώ και αυτούς αλλά και τους μετρημένους στα δάκτυλα ντόπιους υποστηρικτές τους να σταματήσουν να κανιβαλίζουν στους τάφους των δύο νεκρών υπαλλήλων του Δήμου. Οφείλουμε όλοι να περιμένουμε και να σεβαστούμε τις νόμιμες διαδικασίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και να μη γινόμαστε αυτόκλητοι δικαστές στο όνομα μιας φθαρμένης ιδεολογίας με αμφίβολα κίνητρα και αδιέξοδες πρακτικές».

https://www.protothema.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Εσυ δημαρχε για τον θανατο των δυο υπαλληλων και το σοβαρο τραυματισμο
του τριτου δεν αισθανεσε οτι εχεις καμια ευθυνη ? Ετσι που μιλας φαινεται οτι πρωτιστως σε ενδιαφερει η καταδικη των μελων του Ρουβικω
να και ελαχιστα ο θανατος των εργαζομενων

Read more: Go to TOP and Bottom