Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Καταδρομική επίθεση κρανοφόρων στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ,πέταξαν αυγά και τρικάκια (φωτο)


Τώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια - Κλειστό όλο το κέντρο - Σε εξέλιξη και η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος - Ποιοι απεργούν σήμερα - Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς.

Την ώρα που ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονταν για την συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και ενω δεν είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος ακόμα ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους με αυγά, πέταξαν τρικάκια και τους κατέβασαν τα πανό.
Φώναζαν «Αλήτες, Εργατοπατέρες». Η επίθεση κράτησε μόλις λίγα λεπτά και αμέσως μετά οι αναρχικοί εξαφανίστηκαν. Κατάφεραν όμως να σπάσουν το πόντιουμ που θα γινόντουσαν οι ομιλίες και πέταξαν τρικάκια με το σύνθημα «Καμία Συμμαχία με την Εργοδοσία».
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με πολύ κόσμο στην πλατεία Ομονοίας. ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση γι’ αυτή την ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Βουλή. 
«Καμία αυταπάτη. Η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση μέσα από κάλπικες αντιπαραθέσεις, μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει αμέσως τώρα να ανασυνταχθεί έτσι ώστε αυτό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με ισχυρό το ΚΚΕ», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν εργαζόμενους και μη και συνταξιούχους να απεργήσουν ενάντια στις «καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία με δυσβάσταχτα μέτρα» και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και υπερφορολόγησης.
Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για συνεχή επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. «Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».
Τέλος, συγκέντρωση κάνουν και τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά από τα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Ποιοι απεργούν σήμερα

– Σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαΐου, τα λεωφορεία (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων των Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.
– Για την Πέμπτη 31 Μαΐου λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι τους, τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.
– Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Παράλληλα, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.
– Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
– Σε 24ωρη απεργία προχωρεί στις 30 Μαΐου και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.
– Από την πλευρά της, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη 30 Μαϊου 2018. Αυτό θα γίνει με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 – 13:00. Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας συμφωνούν και συνυπογράφουν την διεκδίκηση των αιτημάτων. Όπως αυτά αναγράφονται στην ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
– Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απεργία

Η ενημέρωση που παρείχε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μια μέρα πριν την απεργία, (29.05.2018) είναι η εξής:
«Προ ολίγου ο Ο.Σ.Ε. ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργίατης Γ.Σ.Ε.Ε. και, κατά συνέπεια, δεν εξασφαλίζει την κυκλοφορία καμίας αμαξοστοιχίας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Κατόπιν τούτου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποχρεούται σε αναστολή όλων των δρομολογίων τηςαπό σήμερα τα μεσάνυχτα (Τρίτη 29/05/2018) έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (30/05/2018). Επιπλέον, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που αναχωρούν απόψε τα μεσάνυχτα (Τρίτη 29/05/2018).
Σημειώνεται ότι, οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Τετάρτης 30/05/2018, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας. Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στον παρακάτω σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει τη λύπη της στο επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, μια ταλαιπωρία για την οποία ουδεμία ευθύνη έχει«.

Η ΓΣΕΕ για την απεργία

«Η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία που κάποιοι κάνουν ότι δεν την βλέπουν» τονίζει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ.
Μεταξύ άλλων, διεκδικεί:
– «Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους»
– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
– Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
– Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
– Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
– Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής».

Η θέση της ΑΔΕΔΥ

«Το Success story που φιλοτεχνεί η Κυβέρνηση για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, ακυρώνεται από τις δηλώσεις των δανειστών για αυξημένη εποπτεία και μετά τον Αύγουστο του 2018, ενώ καταρρέει πλήρως από τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί ως το 2022 και άλλα που προβλέπονται ως το 2060.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, παρά τον κοινωνικό αυτοματισμό που συστηματικά καλλιεργείται, έχουμε υποστεί τρομακτική μείωση στους μισθούς κατά 40%. Ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό υποστελέχωσης του Δημοσίου στη λογική υπηρέτησης του επιτελικού κράτους. Με φθηνό κόστος και με την εκχώρηση στους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων δράσεων» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.
«Ο Νόμος – λαιμητόμος Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα και τους ασφαλισμένους παρίες της κοινωνίας και ζητιάνους μετά από 40 χρόνια εργασίας. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταργώντας ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οι μειώσεις συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους ως και 35%, ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων και η σταδιακή ισοπέδωση με τις νέες, αρχής γενομένης από το 2019, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η περαιτέρω μείωση του ΕΦΑΠΑΞ, είναι μόνο μερικά από τα δεινά που έφερε ο Ν. 4387/2016» προσθέτει.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια έχει το ΠΑΜΕ.
http://www.iefimerida.gr/,https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom