Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

Κύκλωμα αντικαρκινικών: Η πολυσέλιδη απολογία της γιατρού του Λαϊκού


Εκβιασμούς, απειλές και τροχαία ατυχήματα που μόνο τυχαία δεν ήταν περιγράφει στο πολυσέλιδο απολογητικό της υπόμνημα η 44χρονη γιατρός από το Λαϊκό νοσοκομείο
- «Ήθελα να αυτοκτονήσω πηδώντας από το μπαλκόνι» είπε περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά τις αποκαλύψεις - Ζήτησε από τον σύζυγό της να της βρει νιτρικό κάλλιο για βάλει τέλος στη ζωή της - Υποστήριξε ότι το άτομο που την εκβίαζε είχε μαζί του πιστόλι σε μια από τις συναντήσεις τους – Τον περιγράφει ως ψηλό, αδύνατο και μελαμψό με μουστάκι έως 45 ετών - Που πήγαν εκείνη και ο σύζυγός της όταν εξαφανίστηκαν.

Πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές με τη χρήση όπλου ακόμα και μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα, κατήγγειλε ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας διαφθοράς η 44χρονη γιατρός, βοηθός ογκολόγων στο Λαϊκό νοσοκομείο, η οποία μετά την απολογία της, το Σάββατο (27.05.2018), κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.
Η κατηγορούμενη στο πολυσέλιδο απολογητικό της υπόμνημα αρνήθηκε τις κατηγορίες της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι είχε προχωρήσει στην έκδοση ιατρικών συνταγών, αντικαρκινικών φαρμάκων, αποδίδοντας την πράξη της αυτή στο γεγονός ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από άγνωστο άνδρα, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των κατηγορουμένων στην υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η 44χρονη γιατρός αρνείται ότι είχε οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα από τη σύνταξη των ιατρικών συνταγών. Η κατηγορούμενη ζητάει στο απολογητικό υπόμνημα άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθούν οι ισχυρισμοί της. Υποστηρίζει πως πριν από τη σύλληψη της από την Οικονομική Αστυνομία οι συνήγοροι της είχαν έρθει σε συνεννόηση με τις αρχές για να παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς.
«Από την αρχή μέχρι το τέλος της δραστηριότητας μου, αξιότιμη κα ανακρίτρια, δεν εισέπραξα το παραμικρό χρηματικό ποσό, ούτε οι ενέργειές μου αποσκοπούσαν σε χρήματα. Όλες δε οι παράνομες ενέργειές μου, ήταν προϊόν καθαρού εκβιασμού μου με απειλές κατά της ζωής μου και του συζύγου μου αλλά και συγχρόνως του φόβου μου ότι στην περίπτωση που αποκαλύψω κάτι, θα θεωρηθώ και εγώ συνυπεύθυνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η ζωή μου είχε γίνει κόλαση διότι θεωρούσα σίγουρο ότι θα ανακαλυφθώ από στιγμή σε στιγμή και δεν θα έχω τι να πω.  Σήμερα (σ.σ. χθες), συντετριμμένη και μεταμελημένη, ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΣΥΝΕΤΑΞΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ (ΟΧΙ ΟΛΕΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ εκβιαζόμενη. Αναγνωρίζω δε ότι όφειλα να είχα πράξει αλλιώς. Αλλά τότε δεν ήμουν στην θέση να σκεφτώ καθαρά. Δεν γνωρίζω με ποιο σκεπτικό, τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από όλο αυτό, με διάλεξαν και άρχισαν να με εκβιάζουν. Πιθανολογώ ότι αυτό οφείλεται στο ότι είχα πρόσβαση στους ασθενείς όλων των καθηγητών, λόγω της εμπιστοσύνης που είχαν στο πρόσωπό μου αλλά και  ίσως γιατί ήμουν η μοναδική γυναίκα στο Ιατρείο και με θεώρησαν, ως πιο ευάλωτη» αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατρός παθολόγος στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς.

Πότε και πως άρχισαν οι εκβιασμοί

Η ειδική παθολόγος τοποθετεί στο απολογητικό της υπόμνημα την έναρξη του εις βάρους της εκβιασμού πριν από ένα χρόνο. Όπως περιγράφει τα καθήκοντα της, ως βοηθός ογκολόγου, σε παράρτημα του Λαϊκού νοσοκομείου αφορούσαν τη σύνταξη των ιατρικών συνταγών. «Εγώ συνέτασσα τις συνταγές μέσα από τον προσωπικό μου υπολογιστή, στον οποίο όμως ο κάθε ένας μπορούσε να έχει πρόσβαση, δεδομένου ότι σε κανένα υπολογιστή δεν είχε τεθεί προσωπικός κωδικός ασφαλείας. Επίσης, πρέπει να υπογραμμίσω ότι δεν είχα την παραμικρή σχέση με την διάλυση των φαρμάκων του Ιατρείου, ούτε ποτέ έμπαινα στο διαλυτήριο αυτού, παρά μόνον αν χρειάζονταν να δώσω κάποιες οδηγίες» αναφέρει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα.
Περιγράφοντας τη δίκη της εκδοχή των γεγονότων αναφέρει: «Πριν περίπου από ένα έτος, (τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου 2017) κάποια ημέρα, εισερχόμενη στους χώρους του ανωτέρω Ιατρείου, βρήκα να κάθεται στην θέση χειρισμού του προσωπικού μου ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα πρόσωπο άγνωστο σε εμένα, που προφανώς δεν άνηκε στους απασχολούμενους στο Ιατρείο. Κρατούσε στα χέρια του βιβλιάρια Υγείας Ασθενών και όταν τον ρώτησα τι επιθυμούσε μου ανέφερε ότι αναζητούσε το Ηπατολογικό Ιατρείο. Τον κατεύθυνα στον προορισμό του και μετά απασχολήθηκα με τα καθήκοντά μου.

Η συνάντηση και το όπλο

Ύστερα από κάποιες ημέρες, ένα βράδυ, το ίδιο πρόσωπο, με συνάντησε έξω από το ιδιωτικό μου ιατρείο, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 194 και ζήτησε να μου μιλήσει. Όταν ρώτησα περί τίνος πρόκειται, άρχισε να μου εξηγεί ότι γνώριζε την θέση μου στο Ιατρείο και ότι επιθυμούσε να του γράφω συνταγές διαφόρων φαρμάκων με αντίτιμο χρήματα. Φυσικά και αρνήθηκα.
Τις επόμενες ημέρες όμως, ο άνθρωπος αυτός, παρουσιάζονταν έξαφνα μπροστά μου, συνήθως σε δημόσιους χώρους, είτε έξω από το ιατρείο μου ή το Ιατρείο του Λαϊκού Νοσοκομείου και προσπαθούσε να με δωροδοκήσει να συνεργαστώ στο σχέδιό του. Την 3η ή 4η φορά, αρνούμενη να συνεργαστώ, του ανέφερα ότι, αν συνέχιζε θα προέβαινα, σε καταγγελία στην αστυνομία.
Τότε μου έπιασε το χέρι μου και με ανάγκασε να αγγίξω την ζώνη του, όπου ένιωσα ένα όπλο, λέγοντας μου τα εξής: «Θα συνεργαστείς θες δε θες. Γιατί αλλιώς θα βλάψουμε και εσένα και τον άντρα σου. Σας παρακολουθούμε και τους δύο από καιρό. Αν πεις τίποτα στην αστυνομία έχετε πεθάνει και οι δύο. Από αύριο περιμένω συνταγές, σε φάκελο κάτω από το ιατρείο σου , αλλιώς τέλειωσες. Και μην κάνεις καμία βλακεία. Έχουμε μάτια παντού«.
Ήταν ένας ψηλός, αδύνατος μελαμψός άνδρας με μουστάκι, 40-45 ετών, ο οποίος φαίνονταν ότι δεν ήταν Έλληνας, πλην όμως μιλούσε άπταιστα ελληνικά. Τρομοκρατήθηκα.
Κυρίως φοβήθηκα να μην συμβεί κάτι στο σύζυγό μου. Έτσι, υπό την απειλή αυτή, έκανα την ανοησία να συντάξω κάποιες συνταγές στο ΑΜΚΑ ασθενών και να τις αφήσω σε κλειστό φάκελο στην είσοδο του ιδιωτικού μου ιατρείου, όπως μου είχε ζητήσει να κάνω. Αυτή ήταν και η απαρχή ενός εφιάλτη για εμένα, τον οποίο έζησα για ένα περίπου χρόνο και μέχρι την σύλληψή μου από την Οικονομική Αστυνομία».

Τι φάρμακα συνταγογράφησε

Η γιατρός παραδέχεται ότι συνταγογραφησε συνταγές αντικαρκινικών φαρμάκων, τον αριθμό των οποίων δεν θυμάται υπό τις απειλές αυτού του ατόμου, όπως υποστηρίζει.
Στο απολογητικό της υπόμνημα, κατά πληροφορίες αναφέρει: «Έως τις αρχές Μαΐου 2018, το πρόσωπο αυτό, ασκώντας πάνω μου τρομερή ψυχολογική βία, με εξανάγκαζε να του παραδίδω συνταγές διαφόρων φαρμάκων, κυρίως  αντικαρκινικών δηλ. «NEXAVAR», «SUTENT», «AFINITOR» κλπ. εκβιάζοντάς με, με τα εξής λόγια: «Τώρα έμπλεξες. Δεν μπορείς να σταματήσεις. Αν πας στην αστυνομία η σε κανένα δικηγόρο, πέθανες και εσύ και άντρας σου».
Φρόντιζε δε να εμφανίζεται αναπάντεχα σε μέρη και σε στιγμές που δε το περίμενα, ώστε να μου δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν μπορούσα να διαφύγω της επιτήρησής του, κατατρομοκρατώντας με».

Οι επισκέψεις στην αστυνομία και το τροχαίο

Σε αυτό το σημείο η 44χρόνη περιγράφει πως είχε φτάσει δυο φορές στο κατώφλι του αστυνομικού τμήματος. «Πολλές φορές μου πέρασε η σκέψη να ζητήσω την βοήθεια της αστυνομίας. Μάλιστα και τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του έτους 2017, μετέβην στο Τ.Α. Αμπελοκήπων, για να υποβάλω καταγγελία για εκβιασμό. Τον Νοέμβριο όταν μπήκα στο τμήμα ο υπεύθυνος αξιωματικός έφευγε εκείνη την ώρα για κάτι επείγον και μου είπε να έλθω άλλη ημέρα. Τον Δεκέμβριο που ξαναπήγα, τα εκεί αστυνομικά όργανα, ακούγοντας με άρχισαν να με αντιμετωπίζουν με μεγάλο σκεπτικισμό, διότι δεν είχα στα χέρια μου καμία απόδειξη, περί των όσων ανέφερα.
Έτσι φοβούμενη ότι δεν θα γίνω πιστευτή, και ότι τελικά δεν θα καταφέρω τίποτα έφυγα, χωρίς να υποβάλω την σχετική καταγγελία. Μάλιστα, τον ίδιο μήνα ο σύζυγός μου, οδηγώντας την μοτοσυκλέτα του είχε ένα ακόμη μικρό τροχαίο ατύχημα με ένα Ι.Χ. που συγκρούστηκε μαζί του. Συμβάν στο οποίο, ο ίδιος δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αλλά που εγώ αμέσως συσχέτισα με την προσπάθειά  μου να προβώ σε καταγγελία στην αστυνομία. Μέχρι σήμερα δε, δεν γνωρίζω, αν επρόκειτο για τυχαίο περιστατικό ή αληθινή απειλή κατά της ζωής του συζύγου μου.
Τους επόμενους μήνες (Νοέμβριο 2017), το ανωτέρω πρόσωπο μου ζητούσε μερικά TARSEVA, κάποια VOTRIENΤ και AFINΙTI λέγοντας μου ότι έχει VIP πελάτες που τα έχουν ανάγκη και να σταματήσω το NEXAVAR. Και εγώ, δυστυχώς, θεωρώντας ότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς συνεργαζόμουν μαζί του. Έτσι του παρέδωσα έναν σημαντικό αριθμό συνταγών, χωρίς όμως ποτέ να υπογράψω ή θεωρήσω κανένα βιβλιάριο ασθενούς» φέρεται να περιγράφει στο απολογητικό της υπόμνημα.

«Πίστευα πως δεν εκτελούνταν οι συνταγές»

Πάντως η 44χρόνη ειδική παθολόγος υποστηρίζει ότι πίστευε ότι οι συνταγές αυτές δεν θα εκτελούνταν καθώς «γνώριζα ότι για την εκτέλεση των συνταγών αυτών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ήταν αναγκαία η προσκόμιση βιβλιαρίων των ασθενών καθώς επίσης και των ιατρικών βεβαιώσεων θεωρημένων και συμπληρωμένων από τους αρμόδιους ιατρούς, και έτσι δικαιολογημένα πίστευα ότι οι συνταγές αυτές ποτέ δεν θα εκτελούνταν, διότι θα το εμπόδιζε ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΕΟΠΥΥ. Ουδέποτε γνώριζα, βέβαια από ποιο φαρμακείο εκτελούνταν αλλά εύλογα, πίστευα ότι δεν θα εκτελούνταν, διότι από μόνες τους δεν ήταν πρόσφορες, αναγκαίες και επαρκείς για να χορηγηθούν τα εκ-ζητούμενα φάρμακα».

Το τροχαίο στη Ρόδο

Η γιατρός επιπλέον αναφέρεται και σε ένα περιστατικό που συνέβη στην ίδια και στο σύζυγο της, δημοσιογράφο, στη Ρόδο. «Μάλιστα κάποια στιγμή στιςαρχές του καλοκαιριού του έτους 2017, ότε και με τον σύζυγό μου βρισκόμαστε σε κάποιο ιατρικό συνέδριο στην Ρόδο, και ενώ κινούμασταν εποχούμενοι στην μοτοσυκλέτα του επί της παραλιακής λεωφόρου, ένα άγνωστο σε εμάςαυτοκίνητο μας έκλεισε το δρόμο, με αποτέλεσμα ο σύζυγός μου να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, να πέσουμε στο έδαφος και να τραυματιστούμε ελαφρά.
Στην συνέχεια το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Μετά από λίγες ημέρες και αφού, είχαμε γυρίσει στην Αθήνα, ο ανωτέρω με συνάντησε κάτω από το ιατρείο μου, και δείχνοντάς μου τον σύζυγό μου σε φωτογραφία  που είχε λάβει στο κινητό του τηλέφωνο, μου είπε: «Είδες τι παθαίνει όποιος δεν συνεργάζεται; Φρόντισε την επόμενη φορά να μην έχετε χειρότερη κατάληξη«». Με τον τρόπο αυτό κα Ανακρίτρια, το ανωτέρω πρόσωπο, δηλ. απειλώντας με και εκβιάζοντάς με, έτσι που να έχω καταντήσει άβουλο πλάσμα, στην πραγματικότητα σε όσα μου ζητούσε, μου απέσπασε ένα σύνολο συνταγών αντικαρκινικών φαρμάκων, των οποίων τον ακριβή αριθμό δεν θυμάμαι.
Τις συνταγές αυτές, αφού τις εξέδιδα, τις άφηνα σε κλειστούς φακέλους στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου μου και δεν γνωρίζω ποιος τις παραλάμβανε μετά, παρ’ όλο που κάποιες στιγμές, προσπάθησα να διαπιστώσω ποιος το έκανε, χωρίς να τα καταφέρω. Αυτό το άτομο, αξιότιμοι κα Ανακρίτρια και κε Εισαγγελέα, είχε κατορθώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κάνει την ζωή μου κόλαση. Με είχε αναγκάσει με έντονες και δραστικές απειλές άμεσου και σπουδαίου κινδύνου ζωής εμού και του συζύγου μου, να πράττω με τον τρόπο που σας προανέφερα χωρίς κανένα περιθώριο επιλογής, καθιστώντας με επί της ουσίας, ουσιαστικά άβουλο και συνακόλουθα, ανεύθυνο εκτελεστικό του όργανο, έρμαιο στις εγκληματικές του διαθέσεις» περιγράφει η 44χρόνη στο απολογητικό της υπόμνημα.

Εκβιασμός και μετά τις συλλήψεις

Η γιατρός εξιστορεί στο απολογητικό της υπόμνημα πως μετά τις πρώτες συλλήψεις για την υπόθεση του κυκλώματος δέχθηκε, επίσης, εκβιασμό από το ίδιο άγνωστο άτομο. «Το βράδυ της 8/5/2018 και ενώ είχα βγει για λίγο από την κατοικία μας στην οδό Αλκιμάχου, ενώ διέσχιζα το αλσύλλιο πίσω από τον χώρο της Πινακοθήκης Αθηνών, γυρίζοντας στο σπίτι από όπου είχα βγει για να αγοράσω τσιγάρα, αισθάνθηκα κάτι να με αγγίζει στην πλάτη. Γύρισα και είδα το πρόσωπο που με εκβίαζε μέχρι τότε, να με απειλεί με ένα πιστόλι το οποίο κρατούσε και το οποίο είχε εμφανώς στραμμένο προς το πρόσωπό μου.
Μου είπε δε τα εξής: «Αν τολμήσεις να πεις το παραμικρό στον οποιοδήποτε, σε 24 ώρες θα έχετε πεθάνει και οι δύο. Μην νομίζεις ότι τελείωσες μαζί μας». Γύρισα στο σπίτι σε πολύ κακή κατάσταση, ανήμπορη να σκεφτώ και θέλοντας νααυτοκτονήσω πηδώντας από το μπαλκόνι. Όμως απώθησα την σκέψη και κάλεσα στο τηλέφωνο τον σύζυγό μου, ζητώντας να γυρίσει άμεσα από όπου και αν ήταν.

Η εξαφάνιση

Όταν εμφανίστηκε στο σπίτι του εξέθεσα την όλη την κατάσταση καιπανικόβλητοι και οι δύο αφού πήραμε 4-5 χρειώδη φύγαμε από το σπίτι γιατί πιστεύαμε ότι κινδυνεύαμε άμεσα. Πήραμε το αυτοκίνητό μας και αναχωρήσαμε, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό με σκοπό να δούμε τι θα κάνουμε. Φτάσαμε στην Βουλιαγμένη, όπου καθίσαμε να φάμε κάτι για να καθαρίσουν λίγο οι σκέψεις μας και στην συνέχεια, πήγαμε στο Λαιμό της Βουλιαγμένης προσπαθώντας να βρούμε λύση.
Εκεί για πρώτη φορά, συζητώντας μέσα στο αυτοκίνητο, του είπα ότι είχα πάρει απόφαση να αυτοκτονήσω γιατί θεωρούσα ότι είχα καταστραφεί και τον είχα καταστρέψει επίσης. Του ζήτησα δε να μου εξασφαλίσει φαρμακευτικές ουσίες (νιτρικό κάλλιο), από κάποιο φαρμακείο που θα με βοηθούσαν να αυτοκτονήσω.
Ο σύζυγός μου προσπάθησε να με κάνει να σκεφτώ λογικά και άρχισε να οδηγεί και να μου μιλά. Φτάσαμε στο Σούνιο. Αφού παραμείναμε λίγο εκεί, ξαναφύγαμε και ενώ ξημέρωνε, πήραμε την Εθνική Οδό προς Λαμία.

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Μετά από ώρα φτάσαμε, στην ερημική -ακόμη- παραλία Διστόμου «Άσπρα Σπίτια». Εκεί σταματήσαμε να ξεκουραστεί λίγο ο σύζυγός μου, ο οποίος οδηγούσε σχεδόν όλο το βράδυ και εγώ να σκεφτώ. Κάποια στιγμή τον πήρε ο ύπνος και εγώ βρήκα την ευκαιρία και βγήκα από το αυτοκίνητο. Έφθασα στην παραλία που ήταν έρημη και με ένα ιατρικό νυστέρι που είχα πάρει μαζί μου, έκανα απόπειρα να κόψω τις φλέβες μου.
Την τελευταία στιγμή, με πρόλαβε ο σύζυγός μου που είχε ξυπνήσει εν τω μεταξύ και με αναζητούσε. Όταν ήρθε ήμουν ήδη τραυματισμένη στους καρπούς των χεριών.
Μετά από πολύ ώρα συζήτησης με έπεισε να μεταβούμε στην Κρήτη, όπου είχε πάει πολλές φορές και είχε κάποιους φίλους, που θα μπορούσαν να μας φιλοξενήσουν κάποιες ημέρες, ώστε να ηρεμήσουμε. Ήταν τόπος μακριά από την Αθήνα και τον θεωρήσαμε ασφαλή. 
Όπως ήμασταν, χωρίς να ενημερώσουμε κανένα, ούτε καν τους συγγενείς μας και ιδίως την μητέρα μου, γιατί θεωρούσαμε ότι τα τηλέφωνα μας παρακολουθούνταν από το κύκλωμα των προσώπων που με εκβίαζε, με τα ρούχα που φορούσαμε και τα ελάχιστα χρήματα που μπορέσαμε να πάρουμε από κάποιο ΑΤΜ, αφήσαμε το αυτοκίνητο μας στην παραλία Ελευσίνας και έπειτα μεταβήκαμε στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί εκδώσαμε δύο εισιτήρια με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. Το ίδιο βράδυ επιβιβαστήκαμε στο πλοίο και την επόμενη ημέρα φτάσαμε στο Ηράκλειο. Εν τω μεταξύ επειδή, πάνω στον πανικό μου δεν φρόντισα να ειδοποιήσω την μητέρα μου, η τελευταία στις 10/5/2018 προέβη σε δήλωση εξαφάνισής μου στο Α.Τ. Παγκρατίου».
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: