Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Στην Ελλάδα το πρώτο τροχαίο με Tesla Model 3 εκτός Αμερικής! (φωτο & βίντεο)


Άδοξο τέλος φαίνεται ότι πήρε το μεγάλο ταξίδι ενός Tesla Model 3 και του οδηγού του στην Ευρώπη, αφού ευρισκόμενο στη χώρα μας και λίγο πιο έξω από την Φλώρινα, το αυτοκίνητο
προσέκρουσε με ταχύτητα στις μπαριέρες με το Autopilot σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ
(sh@newsauto.gr)

Σκοπός του οδηγού του Model 3, του You You Xue, ο οποίος είναι και ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες του νέου ηλεκτρικού της Tesla παγκοσμίως (σημειώστε ότι το Model 3 δεν πωλείται ακόμη στην Ευρώπη), είναι να διαδώσει μέσω αυτού του ταξιδίου του την αγάπη του για το Model 3 σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη.

Ήδη και μέχρι την περασμένη Παρασκευή που συνέβη το ατύχημα, ο Xue είχε διανύσει πάνω από 39.000 χλμ. σε 25 χώρες στις δύο Ηπείρους.

Τι συνέβη όμως; Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ευρισκόμενος στον αυτοκινητόδρομο E65 και κινούμενος νοτιοδυτικά προς την Κοζάνη, λίγο έξω από τη Φλώρινα και με το Σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Autopilot) σε λειτουργία, το Model 3 ξαφνικά πήρε απότομη πορεία προς τα δεξιά και, παρά τις προσπάθειες του οδηγού να το επαναφέρει στην πορεία του, προσέκρουσε με το αριστερό του τμήμα στις μπαριέρες μιας από τις εξόδου του αυτοκινητοδρόμου.

Ο You You Xue τονίζει ότι η ταχύτητα κατά την απότομη αλλαγή πορείας του αυτοκινήτου ήταν 120 χλμ./ώρα, ενώ τη στιγμή που βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα γύρω του, ο καιρός ήταν πολύ καλός, όπως και η κατάσταση του οδοστρώματος, οι διαγραμμίσεις κ.ο.κ. Όταν συνέβη το ατύχημα ο ίδιος ακουμπούσε με το αριστερό του χέρι το τιμόνι και παράλληλα, κοίταζε στο κινητό του το Σύστημα πλοήγησης.

Το ατύχημα, σύμφωνα πάντα κατά τον Xue, οφείλεται σε δυσλειτουργία του Autopilot, αφού το αυτοκίνητο βρισκόταν στην ευθεία και υπήρχε πολύ καλής κατάστασης διαγράμμιση στο οδόστρωμα.

Όπως αναφέρει πάντα ο οδηγός, η Tesla μπορεί να προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες να κρατούν και με τα δύο τους χέρια το τιμόνι με το Autopilot σε λειτουργία, όμως λίγοι είναι αυτοί που το κάνουν, αφού όπως και ο ίδιος έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύστημα, ιδίως αφού έχουν διανύσει χιλιάδες χλμ. με το Autopilot σε λειτουργία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση της Tesla για το συμβάν, παρά τη δημοσιοποίηση του ατυχήματος του Xue, ο οποίος προσπάθησε ακόμη και να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον Elon Musk μέσω Twitter.

Ωστόσο, πριν λίγες ώρες η εταιρεία απάντησε σε ερώτηση που της έγινε από το Electrek για το ατύχημα, σημειώνοντας τα εξής:

«Παρόλο που εκτιμούμε την προσπάθεια του You You Xue να διαδώσει την ιδέα του Model 3 σε όλο τον κόσμο, ο ίδιος έχει ενημερωθεί από εμάς ότι προς το παρόν η Tesla δεν έχει παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη και ότι δεν είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας για τα οχήματά μας εκεί. Επιπρόσθετα, το Model 3 δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση οδήγησης εκτός Η.Π.Α. και Καναδά. Παρόλο που δεν έχουμε ακόμη μπορέσει να ανακτήσουμε δεδομένα από το όχημα, αφού το ατύχημα συνέβη σε μη υποστηριζόμενη περιοχή, η Tesla καθιστά πάντα σαφές ότι ο οδηγός παραμένει υπεύθυνος για το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή όταν χρησιμοποιεί το Autopilot. Λυπούμαστε για αυτό το ατύχημα και είμαστε χαρούμενοι που ο You You είναι ασφαλής».

UPDATE: Σε νέα του ανάρτηση στο facebook ο οδηγός αναφέρει ότι επικοινώνησαν μαζί του από την Tesla και του πρότειναν να μεταφέρει το αυτοκίνητο στις Η.Π.Α. για να εξακριβωθεί τι έγινε ακριβώς. Ο Xue αντιπρότεινε την μεταφορά του Model 3 σε κάποιο ευρωπαϊκό κέντρο επισκευής της Tesla, όπου μέσω του εκεί διαγνωστικού θα μπορούσαν να δουν τι έγινε, όμως ο εκπρόσωπος της εταιρείας το αρνήθηκε.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το ατύχημα:


Model 3 crash 640d
Model 3 crash 640a
Model 3 crash 640
Model 3 crash 640b
Model 3 crash 640c
http://www.newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom