Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Επιδοτήσεις για γρήγορο ίντερνετ! - Δείτε το ΦΕΚ με την απόφαση


Στο ΦΕΚ δημοσιεύεται η δράση για το «Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας (Superfast Broadband)», που θα καλυφθεί με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Η δράση αφορά στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο με υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές, όπου αναπτύσσονται με ιδιωτικές επενδύσεις υποδομές, ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν καθώς και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει, υπό την προϋπόθεση ότι:

• Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν εγγραφεί και πιστοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα της δράσης,
• Οι διαθέσιμες υπηρεσίες καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μέσω ενός και μόνο κουπονιού (ηλεκτρονικό ή / και εκτυπώσιμο), μία SFΒΒ_Υπηρεσία εκ των δημοσιευμένων και εγκεκριμένων προσφορών των τηλεπικοινωνιακών παροχών, που έχουν πιστοποιηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης.

Αναλυτικότερα, αποκτούν:

• Διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας, με επιδότηση 13€ το μήνα, για διάστημα 24 μηνών
• Εφάπαξ σύνδεση, με επιδότηση του κόστους (48€).

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται, όπως προαναφέρθηκε, στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση που, κατά την παρακολούθηση της εφαρμογής της δράσης από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, διαφανεί πιθανότητα εξάντλησης του ανωτέρω προϋπολογισμού της δράσης χωρίς την κάλυψη του συνόλου των ωφελούμενων πολιτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στη δράση, η ΕΔΟΤΠΕ θα εισηγηθεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αύξηση του προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός της δράσης αποτελεί 100% δημόσια δαπάνη, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εθνικούς πόρους.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υπερυψηλής ταχύτητας από ιδιώτες, στόχος που συνάδει απόλυτα με το Ψηφιακό θεματολόγιο 2020 (Digital Agenda 2020) την Επικοινωνία της ΕΕ Gigabit Society και το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGA Plan).

Πιο συγκεκριμένα μέσω της Δράσης επιτυγχάνεται:

• Η τόνωση της ζήτησης, που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων ευρυζωνικών λύσεων, προκειμένου να γεφυρωθεί το μακροχρόνιο (και παγκοσμίως αναγνωρισμένο) ψηφιακό χάσμα στην Ελλάδα και να τεθεί η Ελλάδα σε θέση σχετικής ισοτιμίας με τους εταίρους της, στην ΕΕ.
• Η δημιουργία μιας αρχικής βάσης (early adopters) για την υιοθέτηση NGA υπηρεσιών στην ελληνική αγορά προκειμένου, να βοηθήσει στην εξοικείωση των καταναλωτών με αυτές τις υπηρεσίες, να ωθήσει τους Παρόχους λιανικής στη διαμόρφωση σχετικών προϊόντων σε ευρεία κλίμακα και να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό.
• Μέγιστο όφελος για τους οικιακούς καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και διατεθούν υπηρεσίες SFBB, με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps.

http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom