Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ο θρασύτατος Γερμανός επίτροπος Έτινγκερ το... μαζεύει: "Σέβομαι τους ψηφοφόρους,ζητώ συγγνώμη από την Ιταλία"

«Οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν»

Μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις από τον ιταλικό πολιτικό κόσμο, αλλά και τις αμήχανες προσπάθειες να καλύψουν το κακό που έκανε των Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Πιέρ Μοσκοβισί,
ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ έκανε... πλήρη αναστροφή.

«Σέβομαι πλήρως τη βούληση των ψηφοφόρων, είτε της αριστεράς, είτε της δεξιάς, είτε του κέντρου, σε όλες τις χώρες», υπογράμμισε ο Γερμανός Επίτροπος, εξηγώντας ότι όταν αναφερόταν στις εξελίξεις στις χρηματαγορές στην Ιταλία δεν ήθελε να φανεί ασεβής. «Ζητώ συγγνώμη για αυτό. Η Ιταλία, ως ιδρυτικό μέλος (σ.σ. της ΕΕ) έπαιζε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ελπίζω ότι θα συνεχίσει σε αυτήν την πορεία», πρόσθεσε.

Η φράση του Έτινγκερ ότι «οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν» προκάλεσε την οργή των πολιτικών κομμάτων στην Ιταλία, με τον ηγέτη της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να ζητά μάλιστα την άμεση παραίτηση του Επιτρόπου.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, που προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, ζήτησε επίσης «μια συγγνώμη ή την παραίτηση» του Έτιγκερ.

Η Κομισιόν φάνηκε επίσης να τηρεί αποστάσεις από τον Έτινγκερ, με τον εκπρόσωπό της, τον Μαργαρίτη Σχοινά, να δηλώνει ότι «οι Ιταλοί και μόνο οι Ιταλοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, κανείς άλλος».
http://www.topontiki.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Οτι ειναι κι οτι λεει ο Γκίντερ Έτινγκερ το ιδιο λενε και οι υπολοιποι
του ιερατειου των Βρυξελων Υποτιμουν βαθεια τη λαικη ετυμηγορια
και δεν σεβονται ουτε τη δικη τους ψευτικη αστικη δημοκρατια
Οσοι ετρεξαν να κακαλυψουν τις προκλητικες δηλωσεις του Γκίντερ
Έτινγκερ ειναι βαλτοι κι απ αυτα που δηλωσαν δεν ενοουν τιποτε
Το παιχνιδι ειναι στημενο και ειναι μια καθαρη απειλη εναντια στις
επιλογες των ευρωπαικων λαων

Read more: Go to TOP and Bottom