Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΧΑΝΙΑ ΤΩΡΑ: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 70 μετανάστες - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης


Ένα ιστιοφόρο το οποίο μετέφερε μετανάστες εντοπίστηκε δυτικά των Χανίων το βράδυ της Δευτέρας και σήμανε συναγερμός στις αρχές.

Το ιστιοφόρο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Σφηνάρι, περίπου
50 μίλια από το Ελαφονήσι και 40 ν.μ. νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Ελικόπτερο του λιμενικού καθώς και σκάφος της Frontex εντόπισαν το ιστιοφόρο πλοιο στο οποίο επιβαίνουν περίπου 70 άτομα, 50 ενήλικες και 20 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να οδηγήσουν το σκάφος με τους μετανάστες στην Παλαιόχωρα σήμερα το πρωί, έχοντας ενημερώσει σχετικά και τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο, λόγω καιρού και ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν στην περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες, κρίθηκα αδύνατη η μεταφορά προς την Παλαιοχωρα. Οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής νοτιοδυτικά του νομού Χανίων, πνέουν 8-9 μποφόρ. 'Ετσι εγκαταλήφθηκε η ιδέα την Παλαιόχωρας και πλέον οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγήσουν το ιστιοφόρο από το Σφηνάρι στο Καστέλι.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση κατά την οποία τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού οδηγούν το ιστιοφόρο στο Καστέλι.

Οι μετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσουν πρώτα στο Καστέλι και αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, θα μεταφερθούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.
https://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom