Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Η «ασθενής» μνήμη του Μητσοτάκη για τους «Γκοτζαμάνηδες» (βίντεο)


του Γεράσιμου Χολέβα

Σήμερα, ακριβώς 55 χρόνια από τη μέρα που ο Γρηγόρης Λαμπράκης άφησε την τελευταία του πνοή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στο ΣΚΑΪ, αναρωτήθηκε:

«Πείτε μου τώρα το παιδί των 17 ετών που θα ψηφίσει για πρώτη φορά και το ενδιαφέρει πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030 εάν το ενδιαφέρει το 1963».
  Γιατί το είπε αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ;
  Ήθελε να συνεχίσει την πολιτική κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αξιοποίησε πολιτικά τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κάνοντας ακόμα και απίθανους παραλληλισμούς με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, μέσα από τα δικά του παπαγαλάκια.  
Ας μην αναφερθούμε εδώ στη σχέση που μπορεί να έχει αυτό που εκπροσώπησε και εκπροσωπεί μέχρι σήμερα ο βουλευτής της ΕΔΑ, Γρηγόρης Λαμπράκης, με την «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ (των μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ραγιαδισμού στις ΗΠΑ), κι ας επιστρέψουμε στον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη.  
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε γενικά στο παρελθόν, αλλά στην υπόθεση Λαμπράκη, όταν αναρωτιόταν τι ενδιαφέρει έναν 17χρονο τι έγινε το 1963. Και τι κατάφερε; 
  Να τα βάλει με την ιστορική μνήμη ενός λαού που γνωρίζει καλά τι θυμίζουν τα «τρίκυκλα», που ο πρόεδρος της ΝΔ δυσκολεύτηκε να καταλάβει αμέσως. 
 «Έπρεπε να αναζητήσω λίγο στη μνήμη μου» (!)όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.
  Ο «πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη χούντα» – με την «ασθενή» μνήμη για του «Γκοτζαμάνηδες » – δεν ήθελε αυτή τη φορά αναφορές στην Ιστορία κι εμφάνισε τον εαυτό του ως εκπρόσωπο μιας πολιτικής δύναμης που να πει κάτι συγκεκριμένο για την επόμενη μέρα και 
«όχι για το τι έγινε το 63 και τους Γκοτζαμάνηδες και τα τρίκυκλα»
   Υποστήριξε πως το θέμα
«αφορά κάποιους ανθρώπους που έζησαν αυτά τα γεγονότα»,
   για να προσθέσει αμέσως μετά πως πρόκειται για  «εποχές πονεμένες για την ελληνική ιστορία»…
  Ο 17χρονος, κύριε Μητσοτάκη, «πολιτικέ κρατούμενε 6 μηνών από τη χούντα», δεν μπορεί να γνωρίζει επιλεκτικά την Ιστορία του τόπου και όποτε τον συμφέρει
 Ο 17χρονος, κύριε Μητσοτάκη, «πολιτικέ κρατούμενε 6 μηνών από τη χούντα»,πρέπει να γνωρίζει ότι ο Λαμπράκης, δολοφονήθηκε
Πέντε μέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, σαν  σήμερα (ξημερώματα της 27ης Μαΐου), στις 22 Μαΐου 1963 ο οδηγός από ένα τρίκυκλο – αυτό που είχε πάνω τους «Γκοτζαμάνηδες» που δυσκολευτήκατε να θυμηθείτε – με σκεπασμένο αριθμό πέφτει πάνω στον Λαμπράκη. 
Ο Λαμπράκης – μετά από χτύπημα στο κεφάλι – πέφτει στην άσφαλτο και στο σημείο σχηματίζεται λίμνη αίματος ανάμεικτη με εγκεφαλικά υγρά
  Ο 17χρονος, κύριε Μητσοτάκη, «πολιτικέ κρατούμενε 6 μηνών από τη χούντα», που όπως είπατε πιστεύετε για τον εαυτό σας πως έχετε «καλές ιστορικές γνώσεις», θα γνωρίζετε για την τύχη και των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος, αλλά και τους πολιτικούς αυτουργούς.  
Εάν και πάλι δεν το καταλάβετε αμέσως – όπως με το τρίκυκλο και τους «Γκοτζαμάνηδες» – ρωτήστε κάποιον στην παράταξη σας με καλύτερες ιστορικές γνώσεις. 


από ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom