Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα - Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Προβλήματα και την Πέμπτη στις μετακινήσεις

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα σήμερα Τετάρτη 30/5, λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που διαμαρτύρονται για τη λιτότητα, την ανεργία και υπερφορολόγηση.

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Τα λεωφορεία, τα τρόλει και το τραμ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Τετάρτης ενώ κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε μετρό και ηλεκτρικό.

Σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Επίσης, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξει αναστολή όλων των δρομολογίων της από το βράδυ της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης . Επιπλέον, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τρίτης .

Σημειώνεται ότι, οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Τετάρτης 30/05/2018, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στον παρακάτω σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511.

Λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, από τις 10.00 έως 13.00, την Τετάρτη θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις.

Η AEGEAN και η Olympic Air μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Απεργία για την Τετάρτη έχουν προκηρύξει και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τη στάση τους.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένες για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10.30 το πρωί θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Αύριο Πέμπτη 31/5 ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Ο ΗΣΑΠ θα έχει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί ενώ οι συρμοί του μετρό θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom