Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες τωνΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Αθήνα - Επίθεση κρανοφόρων (φωτο)


Στη Βουλή έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ - Σε εξέλιξη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος - Νωρίτερα κρανοφόροι πέταξαν αυγά και έσκισαν πανό στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

Ένταση πριν από λίγο στην πορεία προς την Βουλή. Ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξαν μπουκάλια με μπογιές προς την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. Αμέσως επενέβησαν τα ΜΑΤ και τους απώθησαν. Νωρίτερα, ομάδα κρανοφόρων επιτέθηκε στους διαδηλωτές και τους διοργανωτές της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με αυγά. Οι άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έσκισαν το κεντρικό πανό. Μετά την καταδρομική αυτή επίθεση εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Οι διαδηλωτές έχουν ετοιμάσει όπως πάντα τα δικά τους συνθήματα για την σημερινή κινητοποίηση. Ξεχωρίζει το… «Αβάπτιστο Μνημόνιο» που είναι στο κραβάτι του Προκρούστη. 

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται ήδη στην Βουλή με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία ως συνήθως. 
«Καμία αυταπάτη. Η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση μέσα από κάλπικες αντιπαραθέσεις, μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει αμέσως τώρα να ανασυνταχθεί έτσι ώστε αυτό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με ισχυρό το ΚΚΕ», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Και η Αλέκα Παπαρήγα στην συγκέντρωση 
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν εργαζόμενους και μη και συνταξιούχους να απεργήσουν ενάντια στις «καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία με δυσβάσταχτα μέτρα» και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και υπερφορολόγησης.
Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για συνεχή επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. «Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».
Τέλος, συγκέντρωση κάνουν και τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά από τα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom