Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Μύκονος: Κύκλωμα με πολυτελείς λιμουζίνες και τουριστικά βαν στα "δίχτυα" της ΑΑΔΕ


Η έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται εκατοντάδες τουρίστες από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελείς λιμουζίνες, κινητοποίησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατόπιν οδηγιών, παρακολούθησαν τις κινήσεις του κυκλώματος στη Μύκονο και παριστάνοντας τους τουρίστες, μιλώντας μόνο Αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Οι τιμές, που ζητούσαν, ήταν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα.

Ετσι, μπήκαν σε ένα τέτοιο πουλμανάκι, όπου διαπίστωσαν ότι το όχημα στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση και δεν είχε επαγγελματική στέγη. Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε site τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.

Επίσης, το πρωί μπήκε τετραήμερο λουκέτο σε εστιατόριο στον Τούρλο της Μυκόνου για υποτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom