Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Σάλος στην Καρδίτσα με την απόφαση να κλείσει μοναστήρι μετά τον θάνατο μοναχής σε φοβερό τροχαίο (φωτο & βίντεο)


Η απόφαση να μπει λουκέτο στο μοναστήρι στην Καρδίτσα προκαλεί αίσθηση. Μετά το τροχαίο δυστύχημα που έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρη τη χώρα, ακολούθησαν αποφάσεις που προκάλεσαν σάλο.

Ο θάνατος της μοναχής στο φοβερό τροχαίο ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησε η απαγόρευση να ταφεί στο μοναστήρι όπου ζούσε στην Καρδίτσα και πλέον φτάνουμε στο σημείο να μπει λουκέτο σε αυτό, με απόφαση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων Τιμόθεου.
Ειδικότερα, μετά την απαγόρευση της ταφής της μοναχής Δήμητρας, που έχασε τη ζωή της την 26η Μαρτίου 2018 στο πολύνεκρο τροχαίο στο Πολύκαστρο, στην Ιερά Μονή όπου εγκαταβίωνε όπως ορίζουν ρητά οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας, υπάρχει μια νέα ενέργεια χωρίς μέχρι σήμερα επαρκή αιτιολογία, όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η διάλυση της Γυναικείας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινης Εκκλησίας», που βρίσκεται στην Καρδίτσα. Μιας Μονής με έντονη πνευματική και κοινωνική δράση, στην οποία είναι εγγεγραμμένες 15 μοναχές. 
Πρόκειται δηλαδή για μία δυναμική αδελφότητα με πλούσιο έργο και διακριτή θετική παρουσία στα εκκλησιαστικά δρώμενα της Μητρόπολης. Το Προεδρικό Διάταγμα περί διάλυσης της Ιεράς Μονής δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 90Α/22.05.2018, αντίγραφο του οποίου ακολουθεί.
Να σημειωθεί ότι η άτυχη μοναχή Δήμητρα ήταν μέλος της Ιεράς Μονής και επί σειρά ετών θήτευσε στο Ηγουμενοσυμβούλιο αυτής. Εκκλησιαστικοί κύκλοι θέτουν το ερώτημα πόσο τυχαία μπορεί να είναι η ξαφνική και χωρίς προφανή αιτία διάλυση μιας πλήρως στελεχωμένης και με μεγάλη ιστορία Ιεράς Μονής.

Πήγαιναν στα Σκόπια για οδοντίατρο

Οι τέσσερις γυναίκες που επέβαιναν στο ΙΧ είχαν ξεκινήσει από την Αριδαία, με σκοπό να επισκεφτούν οδοντίατρο. Κι αυτό γιατί, το κόστος της επίσκεψης στη γειτονική χώρα είναι πολύ χαμηλότερο. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι άτυχες γυναίκες ήταν ιδιαίτερα αγαπητές και δραστήριες στην πόλη τους. Κάτοικοι της περιοχής λένε, ότι ο δρόμος που έγινε το δυστύχημα, είναι ιδαιίτερα επικίνδυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom