Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Φίδια παντού στην Αιτ/νία: Από τη θάλασσα μέχρι την τουαλέτα πρακτορείου του ΟΠΑΠ (βίντεο)


Η Ναύπακτος και πιο συγκεκριμένα η παραλία της Ψανής έκρυβε εικόνες που δεν περίμενε κανείς.Το βίντεο, αδιάψευστος μάρτυρας των όσων έγιναν...

Το ασυνήθιστο περιστατικό κατέγραψε λουόμενος στην παραλία της Ψανής. Όπως θα δείτε στο βίντεο, το φίδι βγήκε στην στεριά και στη συνέχεια επέστρεψε ξανά στη θάλασσα για να διαφύγει καθώς τρόμαξε από τους λουόμενους όταν έγινε αντιληπτό.

Φίδι σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Το φίδι τρύπωσε στην τουαλέτα πρακτορείου του ΟΠΑΠ στο Παναιτώλιο στο Αγρίνιο και οι εικόνες που ακολούθησαν, κάνουν τα τελευταία 24ωρα το γύρο του διαδικτύου. Το φίδι όπως διαπιστώθηκε ήταν σαπίτης. Για την απομάκρυνσή του κλήθηκε η πυροσβεστική, με τη συνδρομή του Αγρινιώτη διασώστη άγριων ζώων και εθελοντή της Οργάνωσης Προστασίας της Άγριας Ζωής (ANIMA), Νίκου Πατερέκα.
Τις προηγούμενες ημέρες, αξίζει να σημειωθεί ότι ο διασώστης συνέδραμε και σε άλλες διασώσεις φιδιών που είχαν τρυπώσει από μπαλκόνια διαμερισμάτων στην πόλη του Αγρινίου, μέχρι και σε όχημα! Ο σαπίτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα φίδια που ζει στην Ελλάδα και έχει δηλητήριο πού εκκρίνεται από τα πίσω δόντια της άνω γνάθου, αλλά δεν είναι πολύ επικίνδυνο.
«Αυτή τη περίοδο σχεδόν κάθε μέρα λαμβάνουμε κλήση για φίδι, λογικά λόγω ζέστης. Ειδικά το μεσημέρι τα φίδια δραστηριοποιούνται γιατί ζεσταίνονται πολύ μέσα στην πόλη. Αυτή τη φορά εκτός Αγρινίου, στο κοντινό χωριό Παναιτώλιο , ένας Σαπίτης (μάλλον θηλυκός) βρέθηκε στην τουαλέτα ενός καταστήματος! Αν και αμύνθηκε σθεναρά, ως συνήθως , επειδή ήταν στριμωγμένος τον πιάσαμε και απελευθερώθηκε σε ασφαλές μέρος. Οι σαπίτες είναι φίδια με ασθενές δηλητήριο, διότι είναι οπισθόγλυφα, παρόλα αυτά αν πιαστούν θα δαγκώσουν δυνατά για άμυνα», διηγείται.

Το φίδι στην τουαλέτα του πρακτορείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom