Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ζάκυνθος: Ραντεβού θανάτου για τον 70χρονο - Αναζητούνται δράστης και κίνητρα του εγκλήματος (φωτο & βίντεο)


Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει το ραντεβού θανάτου που επεφύλαξε η μοίρα στον 70χρονο συνταξιούχο Μ.Ρ. κάτοικο εν ζωή Βολιμών, του οποίου η στυγερή δολοφονία συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου.
Ο δράστης ή δράστες της ανθρωποκτονίας του άτυχου συνταξιούχου, φαίνεται πως περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία να του “γαζώσουν” το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Αυτή τους δόθηκε, όταν ο 70χρονος οδηγώντας το αυτοκίνητο του σταμάτησε σε ένα κεντρικό σημείο της επαρχιακής οδού Ζακύνθου – Βολιμών που έμοιαζε με μικρή αλάνα. Ο εκτελεστής ή οι εκτελεστές τον πλησίασαν και τον σκότωσαν, ενώ αμέσως τον εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή. ωστόσο, κανείς στην περιοχή δεν κατάλαβε τίποτα την ώρα του εγκλήματος.
Μέχρι αυτή την ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας, για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που ευθύνονται για την άγρια δολοφονία του ηλικιωμένου άνδρα αργά προχθες το βράδυ, αλλά και για την εξακρίβωση των κινήτρων που οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Στη Ζάκυνθο βρίσκεται ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων Ταξιάρχος Ι. Ματσούκας όπου μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Τριαντάφυλλο Πανόριο συντονίζουν τις έρευνες.
Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν ο συνταξιούχος ταχυδρόμος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του, στο πλάι του δρόμου λίγο πιο πάνω από το Αρετάκειο Δημοτικό Σχολείο και πλησίον στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος από διερχόμενο οδηγό ταξί που πάγωσε όταν διαπίστωσε τι είχε συμβεί και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνταξιούχος είχε δεχθεί πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο και έφερε τραύματα στο πρόσωπο, στα χέρια αλλά και στη θωρακική χώρα. Επίσης, πως ο ίδιος προσπάθησε να προφυλαχθεί από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από κοντινή απόσταση.
Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα έφερε σκάγια στο αριστερό ημιθωράκιο και στο αριστερό του μάγουλο, ενώ διαπιστώθηκε πως υπήρχαν αμυντικά τραύματα στην παλάμη του, που έβαλε για να προστατευτεί.
Αμέσως στο σημείο έφτασε η Αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου τον μετέφερε νεκρό στο νοσοκομείο. Το αυτοκίνητό του έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου όπου ελέγχεται εξονυχιστικά για τυχόν ευρήματα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη ή δραστών.

Τα σενάρια και ερωτηματικά
Πολλά είναι τα σενάρια που καλούνται να αναλύσουν οι διωκτικές αρχές για να λύσουν το μυστήριο του δράστη ή δραστών και τα κίνητρα που οδήγησαν στην συγκεκριμένη πράξη. Αξίζει να αναφερθεί πως κάτοικοι της περιοχής μας μετέφεραν ότι στο συγκεκριμένο σημείο το θύμα είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και το προηγούμενο απόγευμα, παραμένοντας αρκετή ώρα και ακολούθως έφυγε χωρίς να συναντηθεί με κάποιον. Επάνω του είχε χρήματα, και συγκεκριμένα χαρτονομίσματα Βουλγαρίας και Ρουμανίας κάτι που σε πρώτη φάση αποκλείει την ληστεία.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν το θύμα είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον και εαν η άγρια δολοφονία του οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Επίσης, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το θύμα να γνώριζε το δολοφόνο του, καθώς φέρεται να σταμάτησε υπό φυσιολογικές συνθήκες το αυτοκίνητο του και στην συνέχεια να δέχτηκε τους πυροβολισμούς.


Προβληματίζουν τα αποκαΐδια
Πολλά και τα ερωτηματικά που εγείρονται καθόσον στο σημείο που συντελέστηκε το έγκλημα εντοπίστηκαν στάχτες και αποκαΐδια χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει αφενός το ποιος και γιατί μετέβαλλε το καθεστώς του σημείου και αφετέρου εάν προϋπήρχαν ή μεταγενέστερα μπήκε φωτιά.
Καταθέσεις και προσαγωγές
Ήδη από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 70χρονου, επιχειρώντας να βρουν στοιχεία και ενδείξεις που θα τους οδηγήσουν στο πρόσωπο του δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές και μαρτυρικές καταθέσεις συγχωριανών του θύματος, οι οποίοι και ανακρίνονται.
Οι μαρτυρίες
“Δουλεύω ταξί και το σπίτι μου είναι στο 1,5 χιλιόμετρο από την περιοχή που βρήκα τον δολοφονημένο. Όμως στην περιοχή είναι το Μετόχι και είναι η περιουσία μου όλη, κουνέλια, κοτόπουλα. Με έχουν κλέψει κανά δυο φορές. Και μου έκανε εντύπωση που περνώντας από εκεί είδα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με την πόρτα του οδηγού ανοιχτή. Λέω λες να είναι κανένας μέσα. Σταματάω με το αυτοκίνητο, σφυρίζω – σφυρίζω καμία απάντηση. Κάνω μια γύρα με το αυτοκίνητο μου σε κάτι χωράφια που έχω αφήσει κάτι εργαλεία, τίποτα μήπως ήταν κάποιος κρυμμένος. Για να είναι η πόρτα ανοιχτή, κάνω έτσι από το τζάμι και είδα κάποιον να κοιμάται λέω μέσα. Κατέβηκα από το αμάξι μου, πήγα κοντά, του φώναξα γιατί τον ήξερα “ρε ρε”, ανάβω το κινητό και είδα ένα αίμα που δεν περιγράφεται. Επιτόπου πήρα τηλέφωνο την αστυνομία. Απ’ ότι ξέρω δεν είχε με κανέναν διαφορές, ούτε παράνομα πράγματα και τέτοια. Ήταν πυροβολημένος εξ’ επαφής προφανώς μια δυο φορές. Πήρα το αστυνομικό τμήμα Αλυκών, ήρθε αμέσως περιπολικό και ασθενοφόρο. Ήταν χαμηλών τόνων συνταξιούχος ταχυδρομικός υπάλληλος. Έχει δυο παιδάκια γύρω στα 7 το ένα, το άλλο πάει Τετάρτη δημοτικού και η γυναίκα του είχε πεθάνει πριν ενάμιση χρόνο και αυτός ανάτρεφε τα παιδιά” δήλωσε στο ΙΟΝΙΑΝ ο Γ.Θ. ο οποίος τον βρήκε και ειδοποίησε την αστυνομία.


Σε ίδρυμα τα παιδιά του
Ο 70χρονος, άφησε πίσω του 2 ανήλικα παιδιά, ένα κοριτσάκι 10 ετών και ένα αγοράκι 7 ετών από τον τρίτο του γάμο, των οποίων είχε ο ίδιος την επιμέλεια αφού η σύζυγος του είχε αποβιώσει πριν από ένα χρόνο συνεπεία της επάρατης νόσου. Τα παιδιά προσωρινά φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι μέχρι την μεταφορά τους σε κάποιο Κέντρο Προστασίας. Το θύμα ήταν πατέρας και δυο ενήλικων τέκνων που είχε αποκτήσει από τους προηγούμενους γάμους του.
https://www.imerazante.gr/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom