Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ζάκυνθος: Στον Εισαγγελέα ο 26χρονος πατροκτόνος - Πήρε 48ωρη προθεσμία να απολογηθεί


Ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας, οδηγήθηκε χθες το απόγευμα και υπό απόλυτη μυστικότητα ο 26χρονος που ομολόγησε την δολοφονία του 70χρονου πατέρα του στις Βολίμες.

Ο ίδιος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώ αμέσως μετά την διαδικασία επέστρεψε στα κρατητήρια της Διευθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018 για να επιστρέψει ενώπιον του κ. Ανακριτή και να απολογηθει.

Υπενθυμίζεται πως ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της αποκάλυψης του δολοφόνου του 70χρονου συνταξιούχου ταχυδρόμου στη Ζάκυνθο. Οι πληροφορίες του imerazante.gr που ανέφεραν πως ο δράστης είναι πρόσωπο του απολύτου στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος επιβεβαιώθηκαν και από την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.

Σε αυτή αναφέρεται μεταξυ άλλων πως από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, συγγενικό πρόσωπο του 70χρονου, το βράδυ της Κυριακής (27.05.2018) στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών Ζακύνθου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο (επαναληπτική καραμπίνα) τον 70χρονο, μέσα στο αυτοκίνητο του.

Από την δημοσιογραφική έρευνα προέκυψε πως ο 26χρονος είναι γιος του από το δεύτερο γάμο του με την αλβανικής καταγωγής γυναίκα του, ο οποίος μετά τις ανακρίσεις και τη συλλογή στοιχείων από την Αστυνομία ομολόγησε την πράξη του.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν το κίνητρο της πράξης αποδίδεται στην κακοποίηση που είχε υποστεί ο δράστης, αλλά κυρίως αυτή που δεχόταν καθημερινά τα δυο ανήλικα αδέλφια του, από το θύμα. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο 26χρονος δράστης και η μητέρα του, έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις γεγονός που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών.
https://www.imerazante.gr/

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 70χρονου ημεδαπού στη Ζάκυνθο

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η ανθρωποκτονία του 70χρονου ημεδαπού την Κυριακή (27.05.2018), το βράδυ στη Ζάκυνθο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας σε βάρος 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, συγγενικού προσώπου του 70χρονου.

Ειδικότερα από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος το βράδυ της Κυριακής (27.05.2018) στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών Ζακύνθου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο (επαναληπτική καραμπίνα) τον 70χρονο, μέσα στο αυτοκίνητο του.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom