Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Βάφτισαν... κατάσκοπο τη δημοσιογράφο Πόπη Χριστοδουλίδου! - Τι λέει η ίδια και οι δικηγόροι της

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διαρροή στρατιωτικών μυστικών επειδή δημοσίευσε απόσπασμα από ΦΕΚ, που αφορούσε τους βατραχάνθρωπους και την φύλαξη ευαίσθητων στόχων

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη βρέθηκε η δημοσιογράφος και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, Πόπη Χριστοδουλίδου, επειδή σε ανάρτησή της σε μπλογκ που διατηρεί δημοσίευσε απόσπασμα από Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Σε βάρος της, μάλιστα, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διαρροή στρατιωτικών μυστικών επειδή δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη αστυνομικών από την Κρατική Ασφάλεια όπου οδηγήθηκε την Τετάρτη να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες ημέρες η δημοσιογράφος στο μπλογκ της δημοσίευσε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο οποίο αναφέρεται ότι οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος μπορούν να συμμετέχουν στη φύλαξη ευαίσθητων στόχων με την ΕΛ.ΑΣ. σε χώρους εκτός της αρμόδιοτητας του λιμενικού σώματος.

Μετά την ανάρτηση η Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε στην Ασφάλεια στο κτίριο της ΓΑΔΑ όπου της έγιναν οι σχετικές «συστάσεις». Όταν εκείνη αρνήθηκε να διαγράψει την ανάρτηση ενημερώθηκε ότι σε βάρος της διενεργείται προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της Εισαγγελέος Πλημμελειοδικών Αθηνών «προς διερεύνηση τυχόν τέλεσης των πράξεων: (α) της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και (β) της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, υφίσταται αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων για τους μη στρατιωτικούς δράστες».

Έντονη ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών σωματείων με την ΕΣΗΕΑ να τονίζει ότι «η όποια έρευνα δεν πρέπει να θέτει εν αμφιβόλω το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκούν ελεύθερα το δημοσιογραφικό τους καθήκον με αποκαλύψεις κατόπιν τεκμηριωμένης έρευνας». «Η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα πληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών δέχτηκαν ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες υπερβαίνουν κατά πολύ το πλαίσιο του συγκεκριμένου περιστατικού και αναπτύσσουν τις εκφοβιστικές-παραλυτικές τους συνέπειες στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ επειδή η εισαγγελία Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση πως δεν μου ασκήθηκε δίωξη.

Μου άσκησαν δίωξη. Μου απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώπιον τριών δικηγόρων. Έδωσα κανονικά απολογία επι της κατηγορίας, με νομκά κι άλλα επιχειρήματα, αρνήθηκα τις κατηγορίες, απέδειξαν οι δικηγόροι πως είναι αβάσιμες οι κατηγορίες και πως η προδικασία είναι παντελώς παράνομη. Και στο τέλος κράτησα επιφύλαξη για άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός μου κατά αυτών που με διέσυραν ως "κατάσκοπο".

Υπέγραψα κανονικά εγώ και ο αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας και αιτήθηκα, όπως δικαιούμαι ως κατηγορούμενη, επιτόπου αντιγράφων.

Πήρα το αντίγραφο της δικογραφίας. Το έχει ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης ο δικηγόρος μου. Με ανακοίνωση των δικηγόρων θα διαψεύσουμε την εισαγγελέα κ. Φάκου, θα δώσει ο δικηγόρος μου αν χρειαστεί, στη δημοσιότητα όλη τη δικογραφία και φυσικά την απολογία μου.
Αν θέλουν να κάνουν πίσω να γνωρίζουν πως ο διασυρμός μου θα έχει και συνέπειες...

Ανακοίνωση των δικηγόρων της Πόπης Χριστοδουλίδου!

Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε το πρωί της 12-2-2014 από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να προσέλθει στο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας για να καταθέσει σε διαταχθείσα από τον κ. Εισαγγελέα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα προβλεπόμενα από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας ( άρθρα 143 και 144 Σ.Π.Κ. ) . Προσήλθε περί ώρα 14.00 . Τελικά την 16.10 ώρα απολογήθηκε ως κατηγορούμενη για παράβαση των άρθρων 143 και 144 σε συνδυασμό με το άρθρο 195 του Σ.Π.Κ. και αρνήθηκε την κατηγορία επιφυλαχθείσα για την νομιμότητα της όλης διαδικασίας . Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της σχηματισθείσας δικογραφίας .

Αθήνα 14-2-2014

Οι παραστάντες συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ,τηλ. 6977655058 και 210- 4120121
ΧΡΥΣΑ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ, τηλ. 2103675422

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom