Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Χορεύει ασταμάτητα την Φθιώτιδα ο Εγκέλαδος - Σύσκεψη αυτή την ώρα των αρμοδίων φορέων στην Αμφίκλεια


Πανηγύρι έχει στήσει στην Φθιώτιδα ο εγκέλαδος και τρομοκρατεί τους κατοίκους!
Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες το απόγευμα στην περιοχή της Αμφίκλειας,΄καθώς αλλεπάληλες σεισμικές δονήσεις σημειώνονται μέσα σε μια πολύ μικρή ακτίνα.

Μετά τους δύο ισχυρούς χθεσινούς σεισμούς μεγέθους 4,6 και 5,3
βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,σύμφωνα με τις τελικές μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα, τρεις νέες δονήσεις καταγράφηκαν σήμερα το πρωί, η πρώτη στις 08:46 με μέγεθος 3,9 βαθμών και η δεύτερη στις 10:39 με μέγεθος 4,2 και η τρίτη στις 11:52 με μέγεθος 3,5 Ρίχτερ.Στο μεσοδιαστήματα σημειώνονται αρκετοί μικροσεισμοί.

Ηδη από τις 14:30 στο δημαρχείο της Αμφίκλειας πραγματοποιείται σύσκεψη του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή σεισμολόγων και του ΟΑΣΠ (Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

Σημειώνεται ότι από τον σεισμό του Αυγούστου, των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέχρι σήμερα, έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 1300 μετασεισμοί, οι 900 από 1 ως 1,2 Ρίχτερ, ενώ έξι είχαν μέγεθος μεγαλύτερο των 4 βαθμών.

Διαβάστε κι αυτό:
Αγωνία για τους χτεσινούς σεισμούς! - 5,3 η τελική εκτλιμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου! - Σεισμολόγοι: Ασυνήθιστοι αυτοί οι σεισμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom