Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη δημοσιογράφου στο Αγρίνιο μετά από μήνυση του πρώην αστυνομικού του Μπαρμπαρούση

Σύλληψη του αγρινιώτη δημοσιογράφου, εργαζόμενου στο agriniopress.gr 
Παναγιώτη Τσακανίκα,σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στα πλαίσια αυτόφωρης διαδικασίας μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο αστυνομικός-σε διαθεσιμότητα- Δ.Μακρής, πρώην φρουρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Μπαρμπαρούση.
Ο αστυνομικός,ο  εξοπλισμός του  οποίου βρέθηκε χθες στην έφοδο  της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρινιο,κινήθηκε νομικά  για
παραβίαση προσωπικών δεδομένων μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας του στο agriniopress.gr (επρόκειτο για αναδημοσίευση από το zougla.gr  ενώ δεκάδες διαδικτυακά αλλά και έντυπα μέσα έπραξαν παρομοίως) .
Ο δημοσιογράφος το απόγευμα με προφορικη εντολή Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.
Ουσιαστικά ο αστυνομικός βάλλοντας κατά της ελευθεροτυπίας επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να περάσει στην αντεπίθεση  . Σαν μια πρώτη απάντηση το agriniopress.gr, επισημαίνει πως πρόκειται για επιλεκτική ευαισθησία του εν λόγω αστυνομικού.
Δείτε για παράδειγμα λοιπόν, πέρυσι τέτοια εποχή που δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον τραβούν οι κάμερες και να μιλά επιθετικά με πολίτες που αντιδρούσαν στους «ελέγχους” της Χρυσής Αυγής και το κυνήγι των αλλοδαπών μικροπωλητών.
Το παραπάνω θέμα είναι και ο αδιάψευστος μάρτυρας για την ενεργό η μη συμμετοχή του αστυνομικού στα όσα συνέβησαν στην λαϊκή αγορά  του Μεσολογγίου πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος του ο αστυνομικός  δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγει και σε εθνικό δίκτυο (ΑΝΤ1) και να απαντήσει στα όσα του καταλογίζονταν:
Παράλληλα και επωνύμως, λίγες μέρες αργότερα απέστειλε εξώδικα στο agriniopress.grκαι την εφημερίδα Αιχμή του Μεσολογγίου, που ήταν τα δυο μέσα που αποκάλυψαν την ενεργό συμμετοχή του στους «ελέγχους» της Χ.Α. στο πλευρό του Κ. Μπαρμπαρούση.
Το agriniopress.gr  θα συνεχίσει να μάχεται ανεξάρτητα και χωρίς φόβο. Στην υπόθεση θα επανέλθουμε.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom