Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Φύλλο και φτερό το Δαφνί για «ύποπτες» άδειες οπλοφορίας με …άρωμα Χρυσής Αυγής!

Διευρυμένη έρευνα σε όλα τα πιστοποιητικά οπλοφορίας που δόθηκαν τους τελευταίους μήνες από ψυχιάτρους, ξεκίνησε η διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» με αφορμή καταγγελίες ψυχιάτρου ότι συνάδελφός του που είναι μέλος της «Χρυσής Αυγής» υπέγραφε έγγραφα για άτομα του χώρου. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Άνω κάτω είναι και πάλι το ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί μετά από νέες καταγγελίες ψυχιάτρου για συνάδελφό του ο οποίος είναι επίσημο μέλος της Χρυσής Αυγής με το όνομα Κ.Παρασχάκης, ότι υπογράφει παράνομα πιστοποιητικά ψυχιατρικής ικανότητας για να εκδίδουν άδειες οπλοφορίας μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης. 
Η υπόθεση είχε διερευνηθεί  και πριν από περίπου έναν χρόνο από τον διοικητή του Δαφνίου Όθωνα Χαραλαμπάκη, μετά από τις ίδιες καταγγελίες του ψυχιάτρου του νοσοκομείου. Ωστόσο δεν είχαν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν τη σχέση του Χρυσαυγίτη ψυχιάτρου με τα πιστοποιητικά. Τα στοιχεία είχαν σταλεί στη Διεύθυνση όπλων της ασφάλειας αλλά η έρευνα δεν είχε φέρει αποτελέσματα.
Ο ψυχίατρος επανήλθε με νέα του καταγγελία κατά του συναδέλφου του επίσης ψυχιάτρου που υπήρξε και υποψήφιος  με τη Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές του 2012 στο Λασίθι.
Ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής που ήταν υποψήφιος στις εκλογές Κ.Παρασχάκης με τον Ηλ.Παναγιώταρο
Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που ζήτησε να γίνει κατ' επείγουσα έρευνα για να εξετασθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης. 

Έτσι ο διοικητής του νοσοκομείου Όθωνας Χαραλαμπάκης από χθες έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ψυχιατρικού νοσοκομείου να εξετασθούν όλα τα πιστοποιητικά οπλοφορίας που έχουν δοθεί από πέρυσι ώστε να διασταυρωθούν ονόματα και πρόσωπα. 
 Πάντως στην προηγούμενη προκαταρκτική εξέταση που είχε πραγματοποιήσει το νοσοκομείο, ο Χρυσαυγίτης γιατρός είχε κληθεί σε απολογία αλλά δεν εντοπίσθηκε κάτι ύποπτο στο μητρώο των πιστοποιητικών που κρατείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα για κάθε πιστοποιητικό που εκδίδεται. Από τότε όμως η διοίκηση του νοσοκομείου είχε δώσει εντολή να γίνουν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις έκδοσης πιστοποιητικού οπλοφορίας ώστε να αποφευχθούν τυχόν παράνομες εκδόσεις.
Η υπόθεση λόγω και των τελευταίων γεγονότων με τον τραγικό θάνατο του Π.Φύσσα, λαμβάνει νέες διαστάσεις. Δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν μάλιστα έρευνες και οι ράμπο του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) ώστε να εξετασθεί κάθε έγγραφο που έχει φύγει από το ψυχιατρικό νοσοκομείο. 
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο Κώστας Παρασχάκης έχει υπάρξει εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ του νοσοκομείου σε παλαιότερο Διοικητικό Συμβούλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom