Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συναυλία - αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλοστο απόψε στο πάρκο Γουδή


Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, οργανώνει απόψε, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο πάρκο Γουδή, το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου και η Περιφέρεια Αττικής . 

Στη συναυλία συμμετέχουν ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Σοφία Παπάζογλου, ο Κώστας Μάντζιος, η Ειρήνη Χαρίδου, ο Βαγγέλης Δούβαλης, ο Νίκος Αμοριανός, ο Γιάννης Καρκοβίρης, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει ο Πέτρος Βαγιόπουλος.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, το
στιχουργό,τον ποητή, το συγγραφέα, το δημοσιογράφο, τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που έκανε τις γειτονιές του στίχους, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια τραγούδια, τη «Φτωχολογιά» και την «Άπονη Ζωή», δισκογραφική επιτυχία.



Με τους στίχους του πονέσαμε , συγκινηθήκαμε, αγαπήσαμε, γίναμε πιο δοτικοί και γενναιόδωροι. «Όλα δικά σου μάτια μου», «Αυτά τα χέρια» «Το άγαλμα», «Η Αριστοτέλους» «Η αλάνα», οι πόθοι, τα πάθη, οι έρωτες, οι αγώνες, η ιστορία του τόπου μας για πάνω από μισό αιώνα.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έχει γράψει στίχους για περισσότερα από 1.200 τραγούδια, έχει μελοποιηθεί από κορυφαίους συνθέτες και έχει τραγουδηθεί από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές. Ο ίδιος, λέει, πως πατρίδα του είναι η γειτονιά του και πως εάν ο κόσμος κάποια στιγμή κατασρεφόταν θα ήταν ικανοποιημένος αν σωζόταν το «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom