Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και πορεία με επεισόδια και φωτιές προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων

Αυτή την ώρα σημειώνονται μικροσυγκρούσεις μεταξύ νεαρών και δυνάμεων των ΜΑΤ στα στενά των Αμπελοκήπων,γύρω από την Μιχαλακοπούλου κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.Επίσης καίγονται αρκετοί κάδοι απορριμάτων και γενικώς επικρατεί ένταση στην περιοχή.

Σε εξέλιξη είναι το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας που έχει γεμίσει με πανό κατά της Χρυσής Αυγής. Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, χαιρετίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και καλεί «όλους τους πολίτες να δώσουν με την συμμετοχή τους το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και να εκφράσουν έμπρακτα τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα».




Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το οποίο κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία. "Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα" σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.



"Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

"Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής" υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.





Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στο συλλαλητήριο μετέχει περίπου 7.000 κόσμος. Περίπου 4.000 άτομα από ΣΥΡΙΖΑ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι συγκετρωμένα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή. 







ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom