Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Θρίλερ για την απελευθέρωση των ομήρων στο Ναϊρόμπι - Τουλάχιστον 62 νεκροί και 63 αγνοούμενοι

Θρίλερ για γευρά νεύρα η επιχείρηση των αρχών ασφαλείας της Κένυας, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Στόχος στρατού και αστυνομίας να τερματιστεί η πολιορκία του εμπορικού κέντρου, WestGate Mall., στο οποίο εισέβαλαν ένοπλοι ισλαμιστές το Σάββατο, μέλη της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, με έδρα τη Σομαλία και διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.
Μετά από καταιγισμό πυρών, εντός του κτιρίου, η κυβέρνηση της Κένυας υποστηρίζει ότι η επιχείρηση εξελίσσεται πολύ καλά.

Εκπρόσωποι των αρχών δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να δραπετεύσουν οι δράστες.
Το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο του κτιρίου όπου στεγάζεται το εμπορικό κέντρο.
Έκανε επίσης γνωστό ότι σχεδόν όλοι οι όμηροι απομακρύνθηκαν.
O επικεφαλής της ενόπλων δυνάμεων μίλησε για χτύπημα της διεθνούς τρομοκρατίας.
Είπε ότι οι δράστες είναι άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων και είναι όλοι τους άνδρες.
Οι νεκροί είναι 62 και οι αγνοούμενοι 63.
Στην τελική αυτή φάση της επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους και τρεις από τους δράστες, ενώ ορισμένοι άλλοι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Την στιγμή που ξεκίνησε η τελική φάση της επέμβασης των αρχών, δημοσιογράφοι, οπερατέρ και φωτορεπόρτερ έτρεχαν να κρυφτούν, καθώς η επέμβαση των αρχών ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Έντονη είναι η παρουσία των αρχών ασφαλείας στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη.
Μάλιστα έγινε γνωστό ότι συνελήφθσαν συνολικά δέκα ύποπτοι, στο αεροδρόμιο και άλλα σημεία του Ναϊρόμπι, και ήδη ανακρίνονται καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι έχουν σχέση με την εισβολή στο πολυκατάστημα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι αρχές του Iσραήλ είχαν προειδοποιήσει τις αρχές της Κένυας ότι το εμπορικό κέντρο μπορεί να αποτελέσει στόχο τρομοκρατών.
Και αυτό επειδή πολλές από τις επιχειρήσεις στο εμπορικό κέντρο είναι ισραηλινών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom